Gerard Schaperkotter - zittend naakt - Verkocht

Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!
Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!Gerard Schaperkotter - zittend naakt kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Gerard Schaperkotter (1914-2006)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen48 cm x 26 cm (h x b)
Passe-partout70 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Gerard Schäperkötter (1914-2008). 
Dit werk en de andere werken uit mijn collectie is/zijn gemaakt door Gerard Schäperkötter en afkomstig uit het atelier van de kunstenaar te Amstelveen. Het werk van Schäperkötter kenmerkt zich door de afwisseling van lyrische abstractie en krachtig kleurgebruik en is geïnspireerd door het expressionisme van onder meer de Cobra beweging en de Ecole de Paris. Zijn werk is tentoongesteld in vele musea en galeries in binnen- en buitenland en bevindt zich in de collecties van onder andere het Cobra Museum, Museum Henriette Polak en Museum van Bommel van Dam.


Aquarel in passe-partout met achterblad (map).


Signatuur : rechtsonder.


Papier iets gekreukeld, hetgeen m.i. verholpen kan worden bij goed inlijsten.


Extra informatie onleend aan site van een grote galerie: Gerard Schäperkötter was van huis uit grafisch ontwerper en koos in 1914 voor de vrije schilderkunst. Zijn benadering van het medium was spontaa n en vrij en leidde, na een figuratieve aanlooptijd, in de jaren'60 en '70 tot krachtige composities. Deze doen in hun balanceren tussen abstractie en figuratie enigszins denken aan de lyrisch-abstracte kunst van de Ecole de Paris. De schilder creëerde vanuit zijn herinnering en verbeelding een nieuwe werkelijkheid, die hij vaak uitwerkte in thema's als stranden, muren of tuinen. Musea: o.a. Museum Henriette Polak, Zutphen.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd5-11-2022 om 6:35
Eindtijd6-2-2023 om 12:57
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.