Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis - Verkocht

Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!
Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!Gerard van den Berg - 2 lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard v/d Berg voor Montis kopen? Bied vanaf 699!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerard van den Berg (1968)
TypeBeeld / Object
Jaartal1983
TechniekOverig
StijlArt Deco
Afmetingen70 x 87 x 78 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd

2 heel mooie Vintage rood lederen Kubik fauteuils die zijn ontworpen door Gerard van den Berg voor Montis in 1983. Deze fauteuils karaktiseren zich door het lijnenspel van het frame. De fauteuils verkeren in een zeer goede staat met een mooi patina door gebruik. - nieuwprijs was 3295 euro.
Hoogte 70 cm, Diep 78 cm , zitdiepte 54 cm, breedte 87 cm, 
Deze loungefauteuils van Montis model Kubik is uitgevoerd met donkerrood leder en staat op verchroomde poten.
De Kubik fauteuil heeft in tegenstelling tot een standaard fauteuil een hellende zitting die is geïntegreerd in het ontwerp. Het resultaat is een aan de bovenzijde horizontaal afgevlakte kubusvorm. Het is een zeer comfortabele royale fauteuil.
Gerard van den Berg 

Een fundamentele jeugdervaring is zijn opleiding tot meubelmaker. “Ik heb het ambacht technisch perfect leren uitoefenen. Onder leiding van buitengewoon ervaren vakmensen heb ik leren schaven en sleutelen aan modellen, en alle mogelijke materialen en productietechnieken moeten uitproberen. Mijn technische kennis vormt een wezenlijke bijdrage aan mijn artistieke creativiteit.”

“Ik geniet ervan om als ontwerper mooie dingen te bedenken en die vervolgens als vakkundig vormgever te concretiseren. Daarbij is het fantastisch dat je creaties door veel verschillende mensen uit allerlei culturen worden gewaardeerd. Dat bevestigt je in het idee dat de kwaliteit van een goed ontwerp universeel is.”

Gerard van den Berg: ”Ik weet heel goed hoe mensen zitten en hoe een zitmeubel moet worden gemaakt. Mijn technische kennis vormt een wezenlijke bijdrage aan mijn artistieke creativiteiten.” 

Een zitmeubel ontworpen door Gerard van den Berg is, dus bijvoorbeeld een Gerard van den Berg bank, in alle opzichten het resultaat van ontwerpen en vormgeven. Meubels die bieden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk lekker zitten. Die vanzelfsprekende combinatie van creativiteit en vakmanschap zorgt ervoor dat veel van zijn modellen door een mondiaal publiek worden aangeschaft. Wereldwijd worden zijn modellen verkocht en herkend. Vaak ziet het publiek dat het een Gerard van den Berg fauteuil is. Daarnaast ook natuurlijk een Gerard van den Berg stoel. Dit zijn modellen die echt zijn karakter uiten.
De kunst van ontwerpen is volgens Gerard van den Berg heel zuiver blijven denken. Hij focust op een basisidee en vermijdt de neiging om dat te gaan versieren en te compliceren. ‘Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie. Een idee wordt er volgens mij niet beter van als je er steeds meer dingetjes aan gaat toevoegen. De kracht zit in de essentie van het uitgangspunt, niet in de opsmuk. Zo gauw je die nodig hebt, ontbreekt er kennelijk iets aan het idee zelf.’

Een van de vernieuwingen die Gerard van den Berg in het naoorlogse ontwerpen van zitmeubels heeft gestimuleerd, is het niet basaal uitgaan van het framewerk. ‘Bij het frame ben je altijd gebonden aan een bepaalde dikte en dat stuurt je ontwerp. Als je uitgaat van de bekleding, ben je vaak veel vrijer in je mogelijkheden. Zo bracht bijvoorbeeld de hangmat me op het idee dat je door een slim gebruik van stoffering optimaal comfort kunt creëren, zonder dat je een zwaar binnenwerk nodig hebt. Daardoor kon ik mijn ontwerp lichtvoetiger en ranker maken, terwijl het degelijk en geriefelijk bleef. Op die momenten ervaar ik dat de combinatie van creatief denken en kennis van materialen en techniek meer is dan een eenvoudige optelsom.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hengelo, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gerard van den Berg (1968)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Africa-Gallery
Lid sinds 2020
426 verkochte items
Alle items van deze verkoper (21)
87
70
78
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHengelo,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-7-2020 om 14:48
Eindtijd9-8-2020 om 20:10
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken