Paul van der Ven - Gezicht in de natuur

Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Paul van der Ven (1892-1972)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
Een gezich tin het natuur door de Amsterdamse schilder Paul van der Ven (1892-1972). Olieverf op doek, 45 x 34 cm in een prachtige ornamenten lijst. Voluit gesigneerd links onder.

Het werk van Paul van der Ven won in de loop der jaren aan kracht en het droeg het stempel van een hoog ontwikkelde bekwaamheid. Zijn vroegste doeken waren verbluffend doorwerkt en fijn in elk detail. De accurate behandeling van bepaalde details onderstreepte zijn intense aandacht voor het te schilderen object. 

Mocht hij in zijn vroege werk nog wel eens te geforceerd op niet functionele details ingaan, later wist hij op dit punt punctueler te werken en wordt zijn penseel losser. Zijn vroege werk had de statische schoonheid die inherent is aan zeer ver doorgevoerde academische perfectionisme. Deze werken zijn met een fijn puntig penseel neergezet, zijn stevig van kleur en vertonen een bepaalde contrastwerking in de kleurstelling. Toch was zijn koloriet helder en harmonisch. 

Later werk vertoont een vrije, meer impressionistische toets. Ongehinderd door problemen van technische aard kwam hij tot een grotere picturale vrijheid, zonder evenwel veel van zijn detaillisme prijs te geven. Zijn werk won in de loop der tijd aan intensiteit en levendigheid. 

In het Vrije Volk van 6 september 1967 schreef de kunstcriticus Jan P. Koenraads; Paul van der Ven is een kundig en gevoelig kunstenaar en hoewel zijn werk het ruimtelijk ook doet, is het toch wenselijk deze serieuze kunst als het ware “op de hand te bekijken” om het ten volle te kunnen waarderen en genieten. 
Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd8-4-2012 om 13:48
Eindtijd22-4-2012 om 13:48
Openingsbod € 950
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.