Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie - Verkocht

Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!
Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!Gilbert Swimberghe - Geometrische compositie kopen? Bied vanaf 1950!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gilbert Swimberghe (1927-2015)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1974
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen100 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst101 x 101 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Een prachtig geometrisch doek van de Belgische kunstenaar Gilbert Swimberghe.
Het doek is door de kunstenaar in potlood gesigneerd en gedateerd ‘1974. 
Lichte ouderdoms craquelé maar niet storend en heeft geen invloed op het algemene beeld, zie foto’s. 
Afmetingen van het doek ; 101 x 101 cm.

Gilbert Swimberghe volgde les aan de Kunstacademie van Brugge en tijdens zijn legerdienst aan de Kunstacademie van Sint-Joost-ten-Node. Geïnspireerd door Constant Permeke, begon Swimberghe expressionistisch te schilderen. In 1958 zou hij echter Luc Peire en Victor Servranckx ontmoeten. Door deze ontmoeting begon hij te experimenteren met niet-figuratief werk. Zijn kunstenaarsloopbaan kan gezien worden als de steeds verdere uitpuring en uitzuivering van zijn expressionistisch werk. Uiteindelijk zou de driehoek de basis worden voor de werken van Swimberghe. De kleuren die Swimberghe gebruikt, zijn eerder gedempt. Kunstcritici onderscheiden verschillende periodes in zijn oeuvre, waarbij hij telkens het effect van één enkele kleur, of van een beperkte combinatie schakeringen, op de vlakken onderzocht. Hierdoor vindt Swimberghe dus ook aansluiting bij de fundamentele schilderkunst.

Swimberghe sloot zich aan bij een aantal kunstgroepen, zoals Raaklijn in Brugge, Groupe Mesure in Parijs en Gruppe INT in Hagen. Tijdens zijn leven kreeg Swimberghe verschillende onderscheidingen, zoals de Provinciale Prijs voor Schilderkunst van de provincie West-Vlaanderen in 1950 en 1955, de Talensprijs en de Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst in 1958 en ten slotte de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor kunstenaarsloopbaan in 1987.

Swimberghe heeft verschillende belangrijke tentoonstellingen gehad, waaronder die in het Brugse Groeningemuseum in 1977 en in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel in 1984. Tal van Belgische musea hebben werken van Swimberghe in hun collectie, maar ook in buitenlandse collecties zijn er werken van Swimberghe terug te vinden. Zo zijn er werken van Swimberghe in New York, in Leverkusen, Milaan, Rio de Janeiro...
Conditie
ConditieGoed
Een prachtig geometrisch doek van de Belgische kunstenaar Gilbert Swimberghe.
Het doek is door de kunstenaar in potlood gesigneerd en gedateerd ‘1974. 
Lichte ouderdoms craquelé maar niet storend en heeft geen invloed op het algemene beeld, zie foto’s. 

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Oudenaarde, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gilbert Swimberghe (1927-2015) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  art_vde
Lid sinds 2015
5 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
101 cm
101 cm
100 cm
100 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOudenaarde,  België
Veilinggegevens
Starttijd6-12-2022 om 10:54
Eindtijd22-12-2022 om 8:32
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken