Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren - Verkocht

Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!
Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!Gunnar Ditlefsen - GROOT WERK!! Bankje in bos met herfstkeuren kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gunnar Ditlefsen (1901-1978)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen64 x 49 cm (h x b)
Incl. lijst85 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Gunnar Ditlefsen
Gunnar Ditlefsen (Deens, 1901-1978) Gunner Ditlefsen had een zeer gevarieerde productie van olieverf- en temperaschilderijen, aquarellen en etsen. De motieven zijn voornamelijk landschappen en stadsgezichten uit Denemarken en Zuid-Europa, maar omvatten ook portretten. Onder de vroege werken zijn enkele bosschilderijen geïnspireerd door Ebba Carstensen, en zijn landschappen van Agger hebben gewicht en eenvoud. Het impressionistische effect in veel landschappen, o.a. van Halsnæs, wordt geleidelijk vervangen door een expressiever schilderij met door Willumsen beïnvloede contrasten in zwart en geel, zinnober en cadmium. In een reeks temperabeelden domineert de zwarte kleur in sterke contouren met herinneringen aan Nolde en Rouault, bijvoorbeeld in griekse trappen. Een vroeg figuurbeeld is Derain-beïnvloed, terwijl de latere portretten meer ingetogen van kleur zijn en een goede persoonlijke kenmerken hebben. De kleur schommelt van een bleke denominatie naar de sterkste contrasterende kleuren.
Dit werk betreft een aquarel. Voorstellende: een bankje in een kleurrijk herfstbos. Gesigneerd aan de rechter onderzijde. De afmetingen van de aquarel zijn: 49 cm x 64 cm. Het werk is geplaatst in een passe-partout en voorzien van glas. Inclusief de lijst zijn de afmetingen: 70 cm x 85 cm. Het betreft een groot werk. I.v.m. afmetingen en kwetsbaarheid graag komen afhalen.
Conditie
ConditieZeer Goed
De conditie van deze aquarel kan worden omschreven als zijnde heel goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Wapenveld, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gunnar Ditlefsen (1901-1978)

Deens Deens

Geplaatst door  rahoekstra_kunst8
Lid sinds 2017
3 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
70 cm
85 cm
49 cm
64 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieWapenveld,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-11-2021 om 15:18
Eindtijd5-12-2021 om 21:50
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken