• Populair
 • 1e keer aangeboden
 • Aftersale
 • Laatste 24u geplaatst
 • Loopt vandaag af
 • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks - Verkocht

Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 23,00 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!
Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!Hans van Dokkum - Lid van "de Grafische" - mooie verstilde ETS "binnenvaartschip" oplage 50 stuks kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  artpointamsterdam
FA. (113)

Lid sinds 2013
3029 verkochte items
Alle items van deze verkoper (43)
 • Hans van Dokkum (1908-1995)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekDroge Naald
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpHavengezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen20 cm x 35 cm (h x b)
Passe-partout30 cm x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage50 exemplaren
 • Hans van Dokkum 
  Rotterdam 17-08-1908 – Utrecht 24-01-1995

  Hans Marinus van Dokkum was een Nederlands aquarellist, tekenaar, graficus en schilder. Hans van Dokkum studeerde aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam. Hij gaf les aan middelbare scholen in Utrecht. Hij maakte dorpsgezichten, winterlandschappen en zelfportretten. Van Dokkum was lid van Arti et Amicitiaein Amsterdam. Van Dokkum was o.a. bekend vanwege zijn kundigheid in het etsen met suiker en maakte veel ex-librissen.


Vanaf 1912 organiseerde de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten 'de Grafische' jaarlijks een expositie waarbij werken van een hoge kwalitatieve waarde werden tentoongesteld. De Grafische bood kunstenaars een platform om hun werk te exposeren en verkopen. Op de exposities kon werk door de bezoekers ook direct aangekocht worden. Vanwege het aanzien dat de werken van de Grafische kregen, werden de exposities gehouden in gerenommeerde musea en expositieruimten, zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Bonnefanten museum in Maastricht en zelfs in het Nationaal Museum van Stockholm. Via de Grafische werden de ontwikkelingen binnen de grafische wereld zichtbaar gemaakt voor het publiek. Daarnaast konden de kunstenaars ook onderling hun werken zien waardoor ideeën werden uitgewisseld. In totaal zijn er een kleine 200 kunstenaars lid geweest van de Grafische.
ConditieGoed

weinig zichtbare onregelmatigheden.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 23,00(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:07-06-2020 om 09:53
Eindtijd:14-06-2020 om 21:38
Biedingen (1)
Kwakmania
14 jun. / 21:31
€ 20
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.