Helen Sieger - Bremer muzikanten - Verkocht

Helen Sieger - Bremer muzikanten kopen? Bied vanaf 39!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Helen Sieger - Bremer muzikanten kopen? Bied vanaf 39!
Helen Sieger - Bremer muzikanten kopen? Bied vanaf 39!Helen Sieger - Bremer muzikanten kopen? Bied vanaf 39!Helen Sieger - Bremer muzikanten kopen? Bied vanaf 39!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Helen Sieger (1911-2010)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekAcryl
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen12 cm x 10 cm (h x b)
Incl. lijst24 cm x 20 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Betreft klein teer werk van Helen Sieger waarin in het klein hetzelfde is samengevat als in haar grotere werken. In een grote periode van haar leven betroffen abstracte dieren en mensen/figuren, in het middelpunt van een herkenbare omgeving of voorstelling een herkenbaar geheel. Diverse litho's/drukken hiervan zijn herkenbaar, de (acryl) geschilderde grote werken zijn zeer gewild. Dit kleine werk is voor een kenner een waardevolle aanvulling. 

In 1948 kwam Helen White vanuit haar geboortestad New York naar Nederland. Na een korte lesperiode aan de Arts Students League en het Pratt Institute had ze besloten beeldhouwkunst te gaan studeren in Amsterdam. Onder leiding van de beeldhouwer Cephas Stauthamer bereidde ze zich met succes voor op het toelatingsexamen van de Rijksakademie, waar ze les kreeg van Piet Esser.
In Amsterdam ontmoette ze al gauw haar toekomstige echtgenoot, de schilder Fred Sieger. Na diens aanstelling aan de kunstacademie van Arnhem verhuisden ze halverwege de jaren 50 samen naar het oosten van Nederland. In 1965 vestigde het echtpaar zich in Zevenaar. Inmiddels had Helen Sieger de klei verruild voor de verf, omdat ze – zoals ze het zelf formuleerde – behoefte had aan kleur.
Waar Fred Sieger bijna uitsluitend in olieverf werkte, koos Helen Sieger voor de gouacheverf. In dit medium ontwikkelde ze zich in snel tempo tot een specialist. Haar eerste werken tonen vereenvoudigde landschappen en stadsgezichten. Later kwamen de figuren in vrolijke kleuren, geschilderd in een losse toets en een directe, enigszins naïeve stijl. Bron van inspiratie was het werk van kunstenaars als Paul Klee en Picasso, die haar niet zozeer in formele zin beïnvloedden als wel met hun onbevangen benadering van de beeldende kunst.
Door de jaren heen ontwikkelde Helen Sieger een volstrekt eigen artistiek gezicht, waarin vrouwfiguren de hoofdrol spelen, maar daarnaast ook veel aandacht is voor de autonome zeggingskracht van kleur en handschrift. Behalve in vele musea en galeries in Nederland stelde zij haar werk tentoon in Zweden, België, Denemarken en Duitsland.
* Werk van Helen Sieger bevindt zich in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem, Museum Henriette Polak in Zutphen en vele particuliere collecties in binnen- en buitenland.
Conditie
ConditieZeer Goed
Werk is goed geconserveerd in passe partout me glazen lijst (achter dichtgeniet). Passe partout en glas zijn in goede staat, lijst heeft boven op een kleine beschadiging (rode ondergrond van de zilveren lijst met kleurgroeven komt hier naar voren in vlekvorm. Zeker niet ontoonbaar. En compleet en netjes geleverd
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Helen Sieger (1911-2010)

Amerikaans AmerikaansNederlands Nederlands

Geplaatst door  DaanHupler12
Lid sinds 2017
100 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
20 cm
24 cm
10 cm
12 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd26-8-2018 om 13:40
Eindtijd2-9-2018 om 19:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.