Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. - Verkocht

Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!
Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!Hendrik Weegewijs - Volendamse klederdracht poppen. kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hendrik Weegewijs (1875-1964)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekAquarel
DragerKarton
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen38 x 28 cm (h x b)
Incl. lijst40 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Hendrik Weegewijs werd in 1875 in Nieuwer-Amstel (thans Amstelveen), geboren. Hij overleed in 1964 in Soest. Hij woonde en werkte o.a. in Buiksloot, Edam, Volendam, Gasselte, Assen, Drouwen, Gent, Blaricum, Laren, Amsterdam, Hilversum en Eemnes.
Weegewijs was leerling van de Rijksacademie voor Beeldende Kunst te Amsterdam, o.l.v. August Allebe, C. L. Dake, F.K.A.C. Leenhoff en N. van der Waay. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende en etste landschappen, dorpsgezichten, kinderen en stillevens.
Hendrik Weegewijs zwierf na zijn opleiding door Nederland en Belgie, zonder lang op een plaats te blijven hangen. Vanaf 1901 bracht hij veel tijd door in ’t Gooi en ontwikkelde hij zich daar als een opvolger van de “Mauve-landschappen” met schapen. Net als W.G.F. Jansen, waarmee hij in ’t Gooi veel tijd doorbracht, bleef hij het landschap met dezelfde Haagse Schoologen bekijken. Ondertussen deed Weegewijs wel zijn inspiratie ter plaatse op en ging hij in een lichter pallet schilderen. Het Franse impressionisme was nu langzamerhand overal doorgedrongen. In de loop der jaren woonde hij gedurende langere perioden in Drente, waar hij vooral door het landschap en het boerenleven werd geboeid. Hij bleef er ook toen hij weer in het “Westen” woonde vele malen terugkomen.
Conditie
ConditieGoed
in prima staat en zeer bijpassend ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Schagen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSchagen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-9-2022 om 16:57
Eindtijd6-10-2022 om 17:44
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken