Henk Schiffmacher - Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993 - Verkocht

Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!
Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!Henk Schiffmacher : Zeefdruk – Poison – 1993  kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henk Schiffmacher (1952)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Een zeefdruk op dik papier van de Nederlandse tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher (1952).

Handgesigneerd en -gedateerd rechtsonder.

Uitgebracht in een oplage van 150 exemplaren. Dit is nr 39.

-Afmetingen: Blad, 100 x 65 cm. Beeld, 60 x 56 cm.

-Herkomst: Gallery Donkersloot.
-Conditie: Het papier heeft , buiten het beeld, scheuren aan de onderrand en heeft vouwtjes en scheurtjes aan de rechterrand en de bovenrand.

Zie ook de foto’s.

 

Informatie over de kunstenaar:

Henk Schiffmacher (Harderwijk, 22 maart 1952) - tatoeëerder, schrijver, kunstschilder , komt uit een katholieke slagersfamilie.Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden. Zijn eerste schetsen en tekeningen vonden hun weg naar de huizen en slaapkamers van ooms en tantes en Schiffmacher won jaarlijkse tekenwedstrijden. Zijn artistieke ambitie leidde begin jaren zeventig tot een korte periode aan de Reclame School REX aan het Frederiksplein in Amsterdam. Midden jaren zeventig werkte Schiffmacher bij De Bijenkorf, op de reclameafdeling die de beroemde etalages verzorgde. Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter in de Sint Olofssteeg, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond. Schiffmacher is zeer actief op het gebied van tatoeages en verzamelde tijdens rondreizen allerlei spullen die met de geschiedenis van de tatoeage te maken hadden. Hij heeft onder andere de volgende mensen getatoeëerd:De leden van de Red Hot Chili Peppers - De leden van Pearl Jam - Kurt Cobain - Barry Hay - Willy DeVille - Herman Brood en Xandra Jansen - Anouk - Robbie Williams - Lady Gaga. Op 5 november 2011 opende Henk Schiffmacher het Amsterdam Tattoo Museum, het grootste tattoo museum ter wereld.

 

Titel: ‘Poison’.

Kunstenaar: Henk Schiffmacher.

Techniek: Zeefdruk op dik papier.

Jaartal: 1993.

Afmetingen: Blad, 100 x 65 cm. Beeld, 60 x 56 cm.

Ingelijst: Nee.

Gesigneerd: Rechtsonder.

Conditie: Het papier heeft , buiten het beeld, scheuren aan de onderrand en heeft vouwtjes en scheurtjes aan de rechterrand en de bovenrand.

Zie ook de foto’s.

 

Afhandeling:

-De zeefdruk kan afgehaald worden (in Amsterdam).

-De zeefdruk kan aangetekend verzonden worden via Postnl.

Verzendkosten:

Binnen Nederland: 8,00 euro.

Naar België: 15,00 euro.

 

Vragen? Stuur gerust even een mailtje.

Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen voor bijzondere schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen, zeefdrukken, litho’s, affiches en andere kunst.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd22-2-2017 om 21:28
Eindtijd4-3-2017 om 21:28
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken