Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram - Verkocht

Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!
Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!Henry van Straten - Virtuoos Vlaams Graficus - Litho op papier - la danseuse - monogram kopen? Bied vanaf 34!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henry van Straten (1892-1944)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlMinimalistisch
OnderwerpPortret
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen35 x 25 cm (h x b)
Passe-partout50 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Henri Van Straten (Antwerpen, 5 oktober 1892 – spoorloos verdwenen op 7 september 1944) was een Vlaams kunstenaar.

    Samen met Frans Masereel, Jan-Frans Cantré, Jozef Cantré en Joris Minne hoorde Henri Van Straten tot de bekende Vijf, die na de Eerste Wereldoorlog de Vlaamse houtsnijkunst renoveerden. Van Straten was een van de oprichters van de vereniging Lumière.

    Van Straten kreeg zijn artistieke opleiding aan het NHISKA (Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Antwerpen) onder leiding van Edward Pellens. Onder leiding van J.J. Aarts kreeg hij verder kunstonderwijs aan de Rijksacademie te Amsterdam, waar hij verbleef als uitgeweken soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

    Naast zijn houtgraveerkunst, waarin hij uitmuntte, beoefende hij ook de lithografie en de schilderkunst, waarin hij een zeer zinnelijk humanisme tot uiting bracht. Met zijn "Kruisweg" maakte hij al ophef en met platen als "Don Juan" (1925), "Landverhuizers" (1927), "La Boudeuse" (1931), "Dichter der Armen" (1932), "Het soldatenlief" (1934) en het latere meesterwerk "De zachtmoedigen" (1942) ontpopte hij zich als de meest virtuoze en geraffineerde onder de moderne Vlaamse houtsnijders.

    Vanaf 1933 verbleef hij te Heide-Kalmthout. Hij verdween spoorloos in september 1944, toen hij te voet op weg was van Antwerpen naar Kalmthout, vermoedelijk tijdens het bombardement van Merksem. In 1992 werd in Heide Kalmthout een straat (Henri Van Stratenlaan) naar hem genoemd.

Conditie
ConditieGoed
  • in goede conditie.niet ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Henry van Straten (1892-1944) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1186 verkochte items
Alle items van deze verkoper (116)
35 cm
50 cm
25 cm
35 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd15-5-2022 om 20:32
Eindtijd31-8-2022 om 22:15
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken