Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap - Verkocht

Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!
Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Ivan Rabuzin - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ivan Rabuzin (1921-2008)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen64 x 82.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage14/150


Ivan Rabuzin (1921 – 2008) is een klassieker van de naïeve beweging en een van de meest vooraanstaande lyrische schilders van de 20e eeuw.
Ivan Rabuzin werd geboren in Ključ in 1921, een pittoresk dorpje in het Kroatische Zagorje in de buurt van Novi Marof. Van beroep timmerman verhuisde hij in 1947 naar de hoofdstad Zagreb waar hij een opleiding tot timmermansleerling volgde. Gedurende die tijd bezocht hij kunstlessen van Kosta Angeli Radovani, waar hij zijn liefde voor schilderen ontdekte.
Hij houdt zijn eerste onafhankelijke tentoonstelling in 1956. In 1963 maakt Ivan Rabuzin in de Mona Lisa Gallery zijn intrede op het wereldtoneel van de hedendaagse kunst. Vanaf dat moment was zijn werk te zien in grote steden over de hele wereld, waaronder Parijs, New York, Tokio, Sao Paolo, Milaan, Amsterdam, Zürich en Florence, om er maar een paar te noemen.
In 1976 wordt Rabuzin door de wereldberoemde producent van fijn porselein Rosenthal ingeschakeld om de lijn "Kunst aan tafel" te versieren.
Het werk van Rabuzin heeft zijn weg gevonden naar tal van privécollecties en wereldberoemde musea. Hij is een van de zeldzame kunstenaars die zijn werk laat zien in het Museo Vaticano in het Vaticaan.
Rabuzin heeft zijn stempel gedrukt op de wereld van de hedendaagse kunst en hij heeft zijn eigen stijl gedefinieerd onder de naïeve schilders van de 20e eeuw die worden aangeduid als " peindre a la Rabuzin ". Hij schildert het visioen van een eeuwige lente, ongerepte, hemelse natuur en licht met zachte pastelkleuren en poëtische composities die een visioen worden van de hemel op aarde.
Conditie
ConditieGoed
Werk is licht verkleurd.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ivan Rabuzin (1921-2008) 

Kroatisch Kroatisch

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
82.5 cm
64 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd13-8-2022 om 15:22
Eindtijd21-8-2022 om 16:18
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken