Jacob Boots - Gezicht - Verkocht

Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!
Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!Jacob Boots - Gezicht kopen? Bied vanaf 750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jacob Boots (1929-1969)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1962
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen64 x 49 cm (h x b)
Incl. lijst84 x 71 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Werk van Jacob Boots (1929-1969) komt maar weinig op de markt en is daardoor relatief onbekend, echter geheel onterecht! Op de website jacobboots.nl is een mooie film te zien, waarin hijzelf eveneens aan het woord komt. De tekst hieronder is afkomstig van deze site."In de tekeningen van Jacob Boots wordt zichtbaar met welk een eenvoud en kracht hij kon portretteren. Deze eenvoud en kracht is ook aanwezig in zijn tekeningen van de zon. Boots was geobsedeerd door dit hemellichaam.

Hij had een intense belangstelling voor wetenschap en techniek in het algemeen en voor de ruimtevaart en ruimteonderzoek in het bijzonder. Het bewustzijn van het idee van de 'totale ruimte' is van grote invloed geweest op zijn werk.
Lang voor de televisiebeelden van de maan in december 1968 schilderde Jacob Boots zijn visioenen van de ruimte, een grote leegte, waarin grote, bolle vormen zweven, als hemellichamen in de oneindigheid.
Zijn 'space motifs' werden voor het eerst geëxposeerd in 1966 in het Stedelijk Museum te Amsterdam. De dichter Roland Holst merkte over dit werk op:
"Bij mij had al van den aanvang af, de ruimte geen werkelijkheid zonder de tijd. Het komt mij voor dat Boots de tijd zijn deur heeft gewezen".
Zijn werk werd o.a. geëxposeerd bij Galerie Waalkens in Finsterwolde, het Stedelijk Museum Schiedam, in het Singer Museum te Laren en in Gebouw Noord-Holland te Haarlem."

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Eindhoven, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jacob Boots (1929-1969) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  MDalen
Lid sinds 2017
37 verkochte items
Alle items van deze verkoper (10)
71 cm
84 cm
49 cm
64 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieEindhoven,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd16-9-2022 om 17:14
Eindtijd28-9-2022 om 6:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken