Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder - Verkocht

Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!
Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!Jacob Ritsema - Jacob Coenraad Ritsema -olieverf op triplex - zicht op Kortenhoefse polder  kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jacob Ritsema (1869-1943)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Mooi schilderij met voorstelling van hooiwagen en zicht op de polder door Jacob Ritsema die veel in en om Kortenhoef heeft gewerkt.

Het schilderij is recent professioneel schoongemaakt. Uiteraard zijn er wat (niet storende) ouderdomssporen te zien.

Afmeting: 28 x 55 cm. Afmeting inclusief lijst: 39 x 66 cm.

Signatuur: r.o.

 

Jacob Coenraad Ritsema werd op 10 juni 1869 geboren te Haarlem. Hij was leerling van de Kunstacademie te Düsseldorf tussen 1884 en 1889 en daarna van P.J.C. Gabriël te Scheveningen.

Hij schilderde en tekende veel landschappen (poldergezichten), dorpjes en stillevens in de trant van de Haagse School. Hij werkte in eerste instantie in Haarlem tot 1884 en werkte daarna in vele plaatsen, 's-Graveland, Kortenhoef, Scheveningen tot 1892, Elspeet (1893), Haarlem 1893 tot 1938 en daarna in Laren werkte hij in het voormalige atelier van Wally Moes.

Ritsema was lid van de verenigingen 'Arti et Amicitiae' en 'St, Lucas' te Amsterdam. Verder van 'Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring. Hij behaalde onder meer de 'St.-Lucasprijs' Hij gaf les aan J.H.E. Boasson, J.Th.H. van Calker, E.L.H. van Doesburgh, Wim Fekken, F.L.Hess, J.G. Siemer, L.P. Versteeg, Th.E. Wolterbeek Muller en Barend van Voorden.

(Heeft vermelding in de Pieter A. Scheen 1750-1950)

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd4-6-2018 om 12:09
Eindtijd18-6-2018 om 19:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken