Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme - Verkocht

Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme kopen? Bied vanaf 150!
Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme kopen? Bied vanaf 150!Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme kopen? Bied vanaf 150!Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme kopen? Bied vanaf 150!Jan Engel, olieverf op paneel, naakte vrouw in het zwembad verstild realisme kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Engel (1972)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

LAATSTE KANS

Schilder : Jan Engel
Titel/Voorstelling : " in het zwembad "
Datering : omstreeks 2000
Medium / Techniek : olieverf op paneel
Maten : 26 x 18 cm  (ingelijst: 38 x 29 cm).
Gesigneerd : onder rechts
Conditie : goed

Jan Engel werd geboren in Amsterdam en groeide op in een turbulent artistiek gezin, dat zich na enige omzwervingen settelde in Wapserveen Drenthe.
Als kind kwam hij al vroeg in aanraking met kunstenaars van allerlei pluimage. Hij kreeg de eerste raadgevingen van Jacques Van Meegeren en Herre Hooghiemster. Later ging hij Grafische Vormgeving studeren aan de Enschedese Academie.

In het schilderen met olieverf vormde hij zich vanaf 1998 voornamelijk zelf.

Aan het begin van zijn ontwikkeling is hij sterk beinvloedt door de Haagse school en ontwikkelde hij een eigen, meer kleurrijke, impressionistische stijl, terwijl hij soms ook een bijzonder realist kan zijn in het latere werk.

Tot onderwerp kiest hij landschappen, figuren, interieurs en portretten. Een bijzondere voorliefde heeft hij voor landschappen en onderwerpen die betrekking hebben op de franse bohemien levensstijl van rond 1900.’ De laatste jaren heeft hij zich bovendien gespecialiseerd in zeer realistische, maar toch ook romantische strandgezichten, meestal met 2 of meer spelende kinderen. Daarnaast maakt hij nog altijd portretten op bestelling.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Engel (1972)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (0)
Geplaatst door  KunstkamerZandvoort
FA. (16 )

Lid sinds 2012
650 verkochte items
Alle items van deze verkoper (18)
Pinterest
Dit item is verkocht voor 150,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:14-09-2015 om 09:44
Eindtijd:15-10-2015 om 16:05
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.