Jan Peter van Opheusden - Jan Peter van Opheusden, Acryl met bladgoud, 100 cm x 140 cm, ingelijst!

Jan Peter van Opheusden - Jan Peter van Opheusden, Acryl met bladgoud, 100 cm x 140 cm, ingelijst! kopen? Bied vanaf 2000!
Jan Peter van Opheusden - Jan Peter van Opheusden, Acryl met bladgoud, 100 cm x 140 cm, ingelijst! kopen? Bied vanaf 2000!Jan Peter van Opheusden - Jan Peter van Opheusden, Acryl met bladgoud, 100 cm x 140 cm, ingelijst! kopen? Bied vanaf 2000!Jan Peter van Opheusden - Jan Peter van Opheusden, Acryl met bladgoud, 100 cm x 140 cm, ingelijst! kopen? Bied vanaf 2000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Peter van Opheusden (1941)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Een van de fraaiste (naar mijn mening) schilderijen van Jan Peter van Opheusden, acryl met bladgoud. Dit schilderij is in 1991 op paneel geschilderd, gesigneerd en meet 100 cm x 140 cm.

Jan Peter van Opheusden ( 1941 ) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Hij besloot -na een periode als leraar werkzaam te zijn geweest- in 1978 fulltime kunstenaar te worden. Hij schildert direct vanuit het hart met een rechtstreekse lijn naar de geoefende hand. Zijn onderwerpen zijn modellen, die hij met veel respect schildert.

De meest opvallende kenmerken zijn het kleurgebruik en de beweging in zijn doeken. Zijn kleuren zijn ongemengd puur en de beweging beheerst en ingetogen. Het werk komt voort uit emoties en fantasieën. Het werk spettert van de muur. Toch is het als toegankelijk te typeren, niet in de zin van vlak maar meer als begrijpelijk.
De schilder Jan Peter van Opheusden heeft in diverse genres geschilderd. Hij schildert voornamelijk figuratieve kunst, maar diverse soorten. Hij gebruikt veel kleur wat het werk over het algemeen een zonnige uitstraling geeft. Zijn werk is heel erg breed en hij schildert heel variabele, verschillende dingen. Hij begon heel duidelijk met dingen te schilderen die heel erg concreet waren: bloemen, huizen en ook veel portretten. Later gaat hij over op iets non figuratievere kunst, maar het blijft toch figuratief.

Zijn kleurige, expressieve maar figuratieve schilderkunst in acryl trok al gauw de aandacht en hij is dan ook een veelgevraagde exposant in binnen- en buitenland. Keulen, Wurzburg, Hamburg, Gstaad, Los Angeles en San Francisco. Ook exposeerde hij in de Grand darche in Parijs en in het casino van Monte Carlo in Monaco. Veel naamsbekendheid verwierf hij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, maar natuurlijk ook in veel andere grote kunstgalerieën.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bunde, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd30-5-2018 om 10:43
Eindtijd6-6-2018 om 21:28
Openingsbod € 2.000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBunde,  Nederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.