Jan te Wierik - Fabeldieren

Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!
Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!Jan te Wierik - Fabeldieren kopen? Bied vanaf 1000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan te Wierik (1954-2002)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1998
TechniekGemengde Techniek
DragerPaneel
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen37 x 47 cm (h x b)
Incl. lijst42 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Dit prachtige kleurrijke werk van Jan te Wierik spat bijna uit zijn lijst! Voor de felgekleurde - en voor Te Wierik zo kenmerkende  - fabeldieren gebruikte hij gemengde  technieken. Het werk is gemaakt op paper, en daarna professioneel (door Lijstenmaker van Dijk uit Enschede) op board verlijmd. De snelle streken en de contrasterende achtergrond, geven het werk diepte en zorgen er bijna voor dat de fabeldieren tot leven komen. 

Dit prachtige schilderij is een kenmerkend werk van een uniek kunstenaar. Het werk is ingelijst in zwarte houten baklijst, dat voorzien is van een goudkleurige rand. Het werk is eind jaren 90 door mijn ouders rechtstreeks aangekocht bij Jan te Wierik zelf. In de laatste periode van zijn leven waren mijn ouders goed bevriend met hem. Ook ik heb Jan meerdere keren mogen ontmoeten in zijn huisje in Rekken. Ik herinner me Jan als een warm en super goedaardig gepassioneerd mens. Hij overleed – veel te jong - op 48-jarige leeftijd na een leven waarin passie zijn drijfveer was.

Te Wierik gebruikt in zijn werk vaak diverse materialen (mixed media): olieverf, acrylaten, pigmenten en lakacryl. Deze materialen brengt hij - zoals ook op dit werk - met uiteenlopende technieken aan. Door de combinatie van materialen en technieken ontstaan bijzondere effecten. De soepelheid van de verf, de gladheid van de ondergrond en de afwezigheid van beperkingen in de materie geven hem een gevoel van vrijheid. Zijn werk wordt gekenmerkt door felle, contrasterende kleuren en een haastige lijnvorming. De achtergrond is vaak rustig. Op de meeste schilderijen staan twee figuren afgebeeld. Soms zijn dat duidelijk dierlijke figuren en ook kan men soms een menselijke gedaante onderscheiden. 
Conditie
ConditieNieuwstaat
Dit kleurrijke werk is onbeschadigd.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan te Wierik (1954-2002) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  EpiArt
Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
51 cm
42 cm
47 cm
37 cm
Veilinggegevens
Starttijd4-3-2022 om 17:12
Eindtijd16-3-2022 om 19:37
Openingsbod € 1.000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland