Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee - Verkocht

Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!
Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!Jan Harm Weijns - Botters Zuiderzee kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Harm Weijns (1864-1945)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlKlassiek
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst48 x 58 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Jan Harm Weijns (1864-1945) - Botters op de Zuiderzee. 

Olieverf op paneel - gesigneerd - medio jaren '40 

Kunstenaar: Jan Harm Weijns (1864-1945).
Titel van kunstwerk: Botters op de Zuiderzee 
Staat: over het algemeen in goede staat 
Handtekening: gesigneerd, rechtsonder. 
Verkocht met lijst: ja 
Afbeeldingsformaten 40×50 cm totale afmetingen 48×58×2,5 cm. 

Jan Harm Weijns (Zwolle, 6 december 1864 – Rotterdam, 14 december 1945) was een Nederlands schilder, tekenaar en academiedocent.


Weijns was een zoon van scheerder Arie Nicolaas Weijns en Alida Maria Weijns. Hij kreeg aan de stadstekenschool in Zwolle les van Jan Derk Huibers.Hij vervolgde zijn opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam (1881-1885), onder Willem Molkenboer, waar hij de MO-akte tekenen behaalde. Hij keerde korte tijd terug naar Zwolle en werd in 1886 tekenleraar in Enschede. In 1892 werd hij benoemd tot leraar aan de HBS aan de Kortenaerstraat in Rotterdam, vanaf 1895 was hij daarnaast docent aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen. Tot zijn leerlingen behoorden Otto van Bennekom, Jan Havermans, Wam Heskes, Dirk Homberg en Otto Verhagen.

Weijns schilderde en tekende onder meer landschappen, portretten, interieurs en stillevens. Hij was aangesloten bij Arti et Amicitiae, Sint Lucas, de Pulchri Studio en de Rotterdamsche Kunstenaars-Sociëteit. Hij exposeerde meerdere malen en won met zijn werk zilveren medailles in Amsterdam (1912) en San Francisco (1916). Vanaf 1915 exposeerde Weijns met De Rotterdamsche Tien, een club kunstenaars die verder bestond uit Christiaan Johannes Addicks, Gerard Altmann, J.G. Heijberg, Sara Heijberg-Ledeboer, Huib Luns, Ferdinand Oldewelt, Adriaan de la Rivière, Martin Schildt en August Willem van Voorden.

Hij werd in 1925 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau Hij overleed in 1945, op 81-jarige leeftijd.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Scherpenzeel gld, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieScherpenzeel Gld,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-10-2021 om 15:27
Eindtijd2-11-2021 om 22:19
Biedingen (6)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken