Jannes Limperg - VPK Het Nederlands Openluchtmuseum brons

Jannes Limperg - VPK Het Nederlands Openluchtmuseum brons kopen? Bied vanaf 55!
Jannes Limperg - VPK Het Nederlands Openluchtmuseum brons kopen? Bied vanaf 55!Jannes Limperg - VPK Het Nederlands Openluchtmuseum brons kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jannes Limperg (1942)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1987
TechniekPenning
Afmetingen6.5 x 6.5 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Dun gegoten, licht bollend, in vier vlakken opgedeeld; een uiterst doordacht ont-werp. Het is de taak van een museum dingen uit het verleden in het heden te bewa-ren voor de toekomst. Die gedachte wordt verbeeldt: op de drie segmenten staat `morgen' - 'is heden' - 'verleden'. Op het vierde segment is de bedekking van de hoek naar achteren getrokken, er komt een ruitjespatroon te voorschijn, als om aan te geven wat bewaard wordt. Het zouden tegels kunnen zijn, die deel uitmaken van de grote collectie van het Openluchtmuseum. Het zou ook kunnen gaan over een weggevouwen molenzeil. Het zeil en wat daaronder ligt is anders gepatineerd -goudkleurig en groen - dan de rest van de penning, die is bruin. Dat is een nieuw gegeven in de Nederlandse penningkunst. De vier segmenten overlappen elkaar en draaien als de wieken van een molen. Dat verwijst naar een ander aspect van het museum en geeft tegelijkertijd een indruk van beweging en tijd en versterkt de drie woorden, die eveneens met tijd te maken heb-ben. De segmenten sluiten net niet op elkaar aan, er is nog een gat open gebleven. Daar ziet men de open lucht.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jannes Limperg (1942) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Pensioenman
Lid sinds 2021
46 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
6.5 cm
6.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd9-2-2022 om 23:07
Eindtijd16-2-2022 om 21:17
Openingsbod € 55
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland