Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza - Verkocht

Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!
Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!Jean Dewasne - Zeefdruk. Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jean Dewasne (1921-1999)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1990
TechniekZeefdruk
DragerPapier
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen38 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage2500


Hellemmes-Lille 1921 - Parijs 1999) - Antisculpture Monumentale, Hommage à Spinoza - Oplage 2500 voor de Stichting Peter Stuyvensant ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum - Zeefdruk, B. 53 x H. 38 cm.- NB: - Aangekocht in 1990.
Geboren in 1921 in Helemmes-Lille, als vader van een ingenieur. Na uitgebreide klassieke en muzikale studies kreeg Jean Dewasne een openbaring toen hij in 1937 de Internationale Tentoonstelling van "Kunsten en Technieken Toegepast op het Moderne Leven" bezocht en zich inschreef aan de school voor Schone Kunsten in Parijs, waar hij twee jaar doorbracht in de architectuurworkshops alvorens over te gaan tot schilderen.
Zijn eerste tentoonstelling vond plaats in galerie Esquisse in 1941. Hij maakte zijn eerste abstracte werk in 1943 en voerde campagne voor abstractie met Hartung, de Staël, Poliakoff en Arp. In 1946 nam hij samen met Auguste Herbin deel aan de oprichting van de Salon des Réalités Nouvelles en ontving hij de Kandinsky-prijs.
In 1970 adviseerde Jean Dewasne de architecten van het Centre Pompidou om kleur op de gevel te gebruiken en zo een enorme antisculptuur te creëren. In 1981 nam hij deel aan de oprichting van de Oupeinpo ('L'Ouvroir de peinture potentielle', opgericht in 1980 om vormen, logische of speelse wiskundige beperkingen te creëren die het werk van schilders kunnen ondersteunen). In 1991 werd hij gekozen tot lid van de Academie voor Schone Kunsten, in de leerstoel van Hans Hartung.



Conditie
ConditieGoed
In goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jean Dewasne (1921-1999) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
53 cm
38 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-5-2022 om 23:13
Eindtijd3-6-2022 om 21:22
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken