Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot)

Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!
Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!Jef Diederen - Olieverf op doek, Figuur - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 3000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jef Diederen (1920-2009)
TypeSchilderij
Jaartal1976
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Afmetingen160 cm x 140 cm (h x b)
Incl. lijst161 cm x 141 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Fraai werk van beeldend kunstenaar Jef Diederen. Het betreft een compositie met een groot figuur op een gele achtergrond, uitgevoerd in olieverf op doek. Diederen is met name bekend voor zijn grafische werk maar ook met zijn schilderwerk maakte hij naam voor zichzelf. Hij wordt gerekend onder de 'Amsterdamse Limburgers', waar onder andere zijn vrienden Pieter Defesche en Lei Molin ook toe behoorden. Deze jonge talentvolle kunstenaars uit Limburg waren werkzaam in Amsterdam kort na de Tweede wereldoorlog.

Het oeuvre van Diederen maakte continue ontwikkelingen door. Tot 1955 schilderde hij veelal landschappen in de klassieke zin, met name van zijn geboortestreek Zuid Limburg. Daarna neigde Diederen meer naar de abstractie. De kunst van Jef Diederen wordt gekenmerkt door sterk kleurgebruik zoals ook in dit werk aanwezig is Toch behield hij hierin een vriendelijke en zachte uitstraling. Het werk van Diederen bevind zich onder andere in het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieGoed

Het werk is in goede staat, maar is op enkele plekken wat licht vuil of  bevat zeer minimale krasjes. Daarnaast is er aan de linkerrand van de compositie een zeer kleine beschadiging in het doek te zien. Ook is er in de zwarte partijen bij de ogen van het figuur wat lichte craquelé ontstaan. Zie de detailfoto's voor een indruk van de huidige staat van het schilderij. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item
Sluit over 2d 7u 13m 27s
Openingsbod€ 3000
Veilingkosten : 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd10-3-2023 om 9:23
Eindtijd27-3-2023 om 19:22
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.