Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot)

Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!
Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!Joep Königs - Muze | meesterlijke gouache - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Joep Königs (1958)
TypeSchilderij
Jaartal1988
TechniekGouache
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen70 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst76.6 x 106.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
"De Eindhovense schilder Joep Königs houdt van schilderen, zo veel staat vast." Zo begint in maart 2010 een artikel in het Eindovens Dagblad over Joep Königs (1958), een markante kunstschilder, en vermaard in Eindhoven en Amsterdam.
Dit schilderij is kenmerkend voor zijn werk. Königs is een ambachtsman, een meester in de transparante techniek. Hij schilderde 'zijn' vrouwen veelal in onalledaagse (mono) kleurstelling en vrijwel altijd met een zekere erotische spanning. Dit werk is met zeer veel fijngevoeligheid gemaakt en de vrouw was (destijds) ongetwijfeld één van zijn muzes.
Techniek: aquarel, gouache (plakaatverf)
Met de hand gesigneerd, met monogram en voluit geschreven, rechtsonder
Jaar: 1987/1988, staat naast de signatuur vermeld
De oorspronkelijke houten lijst verdient wat aandacht. Zo moet het werk aan de achterzijde opnieuw zuurvrij worden gefixeerd.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Een liefhebber over Joeps werk;
"Hij schildert met aquarelverf, maar dan op een zo’n rock ’n roll-achtige manier dat hij voor mij de lulligheid die aan aquarelleren kleeft voor eeuwig heeft veranderd. Een baas, die enorme vellen papier voorziet van pure emotie."

Verzending:
Gezien de afmetingen verdient ophalen de voorkeur.  In overleg kan het voor € 15,- worden bezorgd in de regio A'dam-Haarlem-Alkmaar. 

Over de kunstenaar:
Joep Königs is geboren in 1958 in Geldrop. Hij heeft een moeilijke jeugd en al vroeg verlaat hij het ouderlijk huis. Hij volgt een beeldende kunstopleiding aan de Academie Industriële Vormgeving (1976-1980). Er zijn periodes dat hij werkt als 'een bezetene', zijn werk wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland maar voor veel gevestigde galeries is zijn werk te ordinair... 
In 2006 haalt hij zijn bachelor of fine arts in education.

Königs houdt niet alleen van schilderen, hij houdt ook van vrouwen. Een schilderij van hem is niet compleet als er niet een vrouw op staat. Joep:"Geluk heeft voor mij altijd met een vrouw te maken. Maar vrouwen associeer ik ook met pijn." 
Schilderen is voor Joep heel fysiek, iets dat hij met heel zijn lijf doet. Königs schildert en tekent vrouwen (modellen) staand, liggend, op de rug gezien, frontaal, kortom op alle mogelijke manieren. Zoals gezegd: hij doet dat meestal trefzeker en met een aangeboren talent voor schwung en beweging. 
Bron: Eindhovens Dagblad

"Königs is een echte ambachtsman en beheerst de transparante techniek als geen ander. Hij werkt heel nat, op nat, wast, mengt de kleuren en verliest zich in het ritme van het penseel en danst zijn atelier door. Het komt vanuit zijn passie (...). Zijn werk straalt kracht uit maar ook verwarring, is intens op verschillende manieren, woest en teder. Hij heeft een duidelijke handtekening, zeer herkenbaar, één waar je vroeg of laat van gaat houden."
Bron: www.joepkonigs.exto.nl

Joep Königs woont en werkt sinds enkele jaren in Amsterdam.
Zie ook www.instagram.com/joepkonigs/ 
Meer info // interview: https://frits.nl/wp-content/uploads/2013/04/joep_konigs.pdf
Conditie
ConditieGoed
Het blad verkeert in (zeer) goede staat; oorspronkelijke houten lijst met enige gebruikssporen (verfverlies), zie foto's; hardboard plaat achterzijde moet opnieuw gefixeerd worden i.v.m. zuurvrij maken, voor behoud van het werk!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Joep Königs (1958)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
106.5 cm
76.6 cm
100 cm
70 cm
Veilinggegevens
Starttijd8-2-2023 om 17:21
Eindtijd16-2-2023 om 19:48
Openingsbod € 85
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland