Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd - Verkocht

Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Joost Swarte - "de klare lijn" - Bijzonder! Gemengde Techniek "Man met sjaal" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Joost Swarte (1947)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGemengde Techniek
DragerPaneel
IngelijstIngelijst
Afmetingen48 x 48 cm (h x b)
Incl. lijst60 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Joost Swarte begon zijn carrière in de jaren zeventig en hij richtte in 1971 het stripblad Modern Papierop, dat een jaar later werd opgenomen in Tante Leny Presenteert. Swarte wordt een van de grondleggers van de undergroundstrip in Nederland.

    In 1973 stelt hij de uitgave Cocktail Comix samen waarin een nieuwe generatie Nederlandse tekenaars van dat moment voor een breed publiek worden gepresenteerd. Rond die tijd tekent Swarte voor het Franse stripblad Charlie Mensuel, en tussen 1972 en 1979 voor de kinderbladen Okki en Jippo. Ook maakt hij covers voor Vrij Nederland en Humo, en werkt hij mee aan het legendarische Amerikaanse stripblad Raw. In 1978 begint een serie in de kinderkrant van Vrij Nederland: Dr. Ben Cine & D.
    Swarte baseerde zijn tekenstijl op de klare lijn van Hergé en ontwikkelde aan de hand hiervan een eigen herkenbaar handschrift.

    Zijn boek Modern Art verschijnt nog voor de Nederlandse uitgave in een Franse, Duitse en Engelse versie. Het is zijn bekendste boek tot nu toe. In 1980 wordt de Duitse uitgave van Modern Artbekroond, behorende tot de bestverzorgende boeken van het jaar in Duitsland.

    Swarte is een veelgevraagd tekenaar geworden, tekent voor bladen over de hele wereld, en is gastdocent (geweest) op academies in Amsterdam, Brussel, Barcelona, Bologna en New York. Op tentoonstellingen en in musea over de hele wereld hangt zijn werk en zijn illustraties duiken op talrijke plaatsen en in allerlei vormen op. Ook begint hij zijn eigen stripuitgeverij Oog&Blik en hij start in zijn woonplaats de Haarlemse Stripdagen, het belangrijkste Nederlandse stripfestival.

    Maar Joost Swarte is niet alleen (strip)tekenaar. Samen met zangeres Fay Lovsky maakt hij de cd Jopo in Mono. Tevens is Swarte de architect van de Toneelschuur, een theatergebouw in Haarlem. Voor de Amsterdamse Woningstichting Zomers Buiten ontwierp hij 34 glas-in-loodramen die in het boek Glas en Lood zijn verzameld. Daarnaast ontwierp Swarte talloze affiches en postzegels voor een grote reeks opdrachtgevers uit binnen- en buitenland.

    Joost Swarte woont en werkt in Haarlem.

Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Joost Swarte (1947) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1192 verkochte items
Alle items van deze verkoper (113)
60 cm
60 cm
48 cm
48 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-8-2019 om 19:41
Eindtijd25-8-2019 om 21:25
Biedingen (12)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken