Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . - Verkocht

Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!
Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!Karel Appel - Litho, Titel, Thought's Boomerang (ingelijst) . kopen? Bied vanaf 165!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Karel Appel (1921-2006)
TypePrenten & Uitgaves
Jaartal2000
TechniekLitho
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen61 cm x 44 cm (h x b)
Lijst85 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd


Karel Appel LITHO "Thought's Boomerang" Limited Edition.
Afmeting: H. 61 x B. 44. cm.
Ingelijst: H. 85 x B. 65. cm
Techniek: Litho in kleur, genummerd 981/1000
Gesigneerde handtekening is mee gedrukt.
Litho van Karel Appel uit 2000,
De Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer en dichter Karel Appel werd op 25 april 1921 in Amsterdam geboren. Hij was de zoon van een kapper en meldde zich na een ruzie met zijn vader aan bij de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette Appel tijdens zijn opleiding Corneille.
Parijs
Na de oorlog reisde Karel Appel met Corneille naar Luik en later naar Parijs. In 1947 leerde Appel ook Constant kennen. Appel, Corneille en Constant exposeerden in 1948 bij kunsthandel Santee Landweer in Amsterdam. In juli 1948 behoorde Karel Appel tot de oprichters van de Nederlandse Experimentele Groep en in november 1948 was hij betrokken bij de oprichting van Cobra.
Cobra
Karel Appel werd aanvankelijk in Nederland en later ook in de rest van de wereld, het boegbeeld van de Cobra-beweging. De term "ik rotzooi maar wat aan" werd door tegenstanders van de expressieve stijl van Appel in negatieve zin gebruikt, maar geeft wel goed aan hoe Karel Appel te werk ging: hij pakte een onderwerp beet en kwam al werkende tot een resultaat. In de jaren veertig en vijftig veroorzaakte het werk van Karel Appel hevige discussies. Zijn in 1949 in de kantine van het Amsterdamse stadhuis aangebrachte muurschildering 'Vragende kinderen' verdween al snel achter behang, omdat verontwaardigde ambtenaren gestoord werden tijdens de lunch. 
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 189,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-11-2022 om 22:24
Eindtijd:11-12-2022 om 19:16
Biedingen (1)
Livine
07 dec. / 09:48
€ 165
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.