Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ - Verkocht

Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!
Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!Karel Sirag - Galerie Lieve Hemel - ges.Lithografie - Balonnen en Plakband - Galerieprijs 750€ kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Karel Sirag (1948)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekEts
DragerGeschept Papier
StijlRealistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst50 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Karel Hendrik Sirag is op 12 maart 1948 geboren op Bessenweg 3 te Driebergen. In 1949 overleed zijn vader op 49-jarige leeftijd, waardoor zijn moeder voor de zware taak kwam te staan om alleen drie kinderen op te voeden. En hoewel dit voor de familie Sirag een arme tijd is, herinnert Karel zich voor al een warme rijke jeugd. Al op jonge leeftijd demonstreerde hij zijn gave tot het maken van geniale tekeningen. Op negenjarige leeftijd gaf hij zelf aan dat hij later illustrator wilde worden. Zijn studiepatroon is vrij standaard, en in 1966 slaagt hij voor zijn MULO diploma (met één onvoldoende, voor Frans).

    Hij studeerde van 1966 tot en met 1969 aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving "Artibus" in Utrecht. Dit is een avondstudie, en overdag werkt Karel in een antiekwinkeltje. Verder heeft hij dan diverse bijbaantjes waaronder restaurateur, krantenbezorger en dozenvouwer. In zijn diensttijd werd Karel gedetacheerd bij de CADI (Cantine Dienst) in Ermelo. Na zijn diensttijd verklaarde Karel zich op 1 januari 1971 tot beroepskunstschilder. Hij voelde zich sterk geïnspireerd door kunstenaars zoals Magritte, Dali en Max Ernst. In die tijd was Sirag's stijl het beste te omschrijven als surrealistisch.

    In 1975 trouwde Karel de liefde van zijn leven: Ineke, en samen betrokken zij een huis in Driebergen. In 1975 schoof het echtpaar wat op in dezelfde straat naar een huis met een groot atelier. Hier begon Karel in de brede gang van het huis zijn eigen galerie: Galerie De Gang. In de loop der jaren kwam hij erachter dat dit toch niet goed combineerde met zijn kunstenaarschap, waarop het galerie gedeelte van het huis gesloten werd.

    Van 1975 tot en met 1985 was hij leraar voor de werkgroep "Creatieve Vorming" te Utrecht. In die periode veranderde Sirag zijn stijl, en begon hij miniaturen te schilderen. Hij vond zijn inspiratie in werken van Piranesi en Canaletto. Maar ook de werken van Schelfhout, Springer en Spitzweg hadden zo zijn invloed, waarbij hij met name de humor in een compositie erg kon waarderen.

    In 1981 vond een groepstentoonstelling plaats bij Galerie Lieve Hemel waar ook Karel Sirag voor het eerst deel van uitmaakte. Eigenlijk was dit niet helemaal zijn eerste expositie bij deze galerie, want Karel had eerst een proefexpositie in een zijvitrine eerder dat jaar. Hij heeft de ballotage met glans doorstaan. In beide gevallen werden alle miniatuur schilderijen verkocht. (Bron/tekst: fantastic-art / Jaap Bleumink).

Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden. Netjes ingelijst
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Karel Sirag (1948) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1186 verkochte items
Alle items van deze verkoper (116)
60 cm
50 cm
50 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-10-2019 om 17:36
Eindtijd16-10-2019 om 22:10
Biedingen (12)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken