• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (5)

Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’

Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!
Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!Karl Lagasse - KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’ kopen? Bied vanaf 7500!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Mrproper
FA. (1)

Lid sinds 2020
6 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
  • Karl Lagasse (1981)
TypeBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen76 cm x 128 cm x 8 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage1
Uniek werk van KARL LAGASSE - ‘Crazy Auction’
Grootte: ca. 128 x 76 cm
Jaar van oprichting: 2006-2020
(Uitzonderlijk uniek werk gemaakt op basis van authentieke Christie's veilingborden slechts één stuk van gemaakt)
Christie's is een internationaal veilinghuis met hoofdkantoor in Londen, VK. Creatie: 1766
Hand gesigneerd door de kunstenaar.
Titel kunstwerk: Crazy Auction
Certificaat van echtheid inbegrepen.
Perfect als investering!
Galerijwaarde is +- 25000 euro
Artiest: KARL LAGASSE
Karl Lagasse, geboren op 4 april 1981 in Parijs, is een Franse kunstenaar. Hij creëerde de ‘One Dollar’ -sculptuur en de trofee voor de 43e editie van het Deauville American Film Festival.
Artistieke carrière:
De carrière van Karl Lagasse begon in 1996, toen hij 15 jaar oud was, met de verkoop van zijn eerste werk in Antwerpen.
Een paar jaar later, in 2003, bereidde hij zijn eerste tentoonstelling in Parijs voor, waar hij zijn werken met collage en schilderkunst tentoonstelde, zoals Yvaral Vasarely, de zoon van de Hongaarse kunstenaar Victor Vasarely, hem had voorgesteld toen ze elkaar in 1998 ontmoetten.
Hij begon met beeldhouwen in 2004 en liet zich inspireren door ‘Les Nuits Blanches’ te zien (welke?). Vervolgens ging hij op zoek naar zijn eigen stijl en begon hij te werken aan de ‘Gebouwen’ serie, ‘Totem’ kunstwerken samengesteld uit diverse materialen. In datzelfde jaar verliet hij Parijs om zich in Normandië te vestigen.
In 2006 wijdde Isy Brachot (beroemde galerie in Brussel) een show aan zijn werk. Slechts één schilderij vond geen koper. Karl Lagasse gaf het vervolgens weg aan een bewonderaar die het niet kon betalen om het te kopen.
In 2008 kwam hij terug naar Parijs om zijn werk tentoon te stellen in de Espace Pierre Cardin. De show bevatte schilderijen, sculpturen en foto's. Daar werd ook een film vertoond over de totstandkoming van de werken.
In 2009 creëerde de kunstenaar een van zijn meest karakteristieke werken, de ‘One Dollar’. Een werk dat voortkomt uit zijn bewondering voor de Verenigde Staten, maar ook symboliseert wat er kan worden gedaan met slechts één dollar, ‘Kunst maken met $ 1’.
In 2010 werd hij gekozen om Deauville (Normandië, Frankrijk) te vertegenwoordigen tijdens de ‘Horsemania’ Wereldruiterspelen in Lexington, Kentucky (VS), een zusterstad van Deauville, waarvoor hij een sculptuur creëerde.
Na de ‘One Dollar’, die internationaal succes kende, presenteerde hij een ander werk dat ook iconisch werd: ‘Cryptogram One’. Het werd voor het eerst onthuld aan het grote publiek in de Art Monaco-salon van 2011.
Om het 65-jarig jubileum van het Filmfestival van Cannes in 2012 te vieren, creëerde hij in samenwerking met Corbis een ‘Gebouw’ van 2,80 x 60 cm, gemaakt van cement, hout, glas en foto's, en exposeerde het in de Carlton Cinema Club. Kunstenaars die op het festival aanwezig waren, werden uitgenodigd om het werk te ondertekenen en er een boodschap op achter te laten. Onder degenen die tekenden waren José Garcia, Michel Hazanvisius, Bérénice Bejo en Gad Elmaleh, evenals Cuba Gooding Jr., Tim Roth, Matthew McConaughey en Zac Efron.
Dit werk kan enkel opgehaald worden.ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Karl Lagasse (1981)

Alle items van deze kunstenaar(1)
Geplaatst door  Mrproper
FA. (1)

Lid sinds 2020
6 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
Pinterest
128
76
8
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:12-12-2021 om 13:02
Eindtijd:20-12-2021 om 22:16
Openingsbod€ 7500
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAntwerpen, België
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.