Kees Slegt - Litho, zonder titel. - Verkocht

Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!
Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!Kees Slegt - Litho, zonder titel. kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees Slegt (1946)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1998
TechniekLitho
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
Incl. lijst63 x 85 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage3/65


Kees Slegt schildert en etst, maar is vooral met het laatste bekend geworden. Hij heeft daarbij een geheel eigen techniek verworven. Deze is in de eerste plaats gebaseerd op het gebruik van aluminium als etsplaat in plaats van koper of zink. Dit stelt hem in staat kleuren helder te houden en vooral ook om wit te gebruiken.

Daarnaast weet hij schilderachtige effecten te bereiken die ongekend zijn voor de traditionele etstechniek. Dit bereikt hij door op de etsplaat met een pasta met korrelige structuur te schilderen. Een oneindige hoeveelheid kleurnuances verkrijgt hij in slechts vijf drukgangen. Iedere drukgang gebruikt hij namelijk diverse kleuren naast elkaar.

De etsen van Kees Slegt lijken op het eerste gezicht abstract. Toch heeft Slegt altijd een figuratief uitgangspunt. Landschappen zijn vaak het uitgangspunt. Meer expliciet zijn het de ‘bruggen’ in het landschap die hem interesseren. Verbindingen tussen twee werelden. Zoals de brug die hij lijkt te slaan tussen de etskunst en de schilderkunst. In zijn schilderijen is dat ook te zien. Deze zijn, omgekeerd aan de etsen, vaak niet schilderachtig. Ze zijn geschilderd alsof ze gedrukt zijn, met strakke vormen en egale kleurvlakken. Bruggen stellen Slegt ook in staat om contrasten in kleur en vorm binnen een werk met elkaar te verbinden. Bruggen zijn uiteraard ook op te vatten als een mooie metafoor voor overleg en verdraagzaamheid.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Kees Slegt (1946)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
85 cm
63 cm
76 cm
56 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-7-2021 om 23:40
Eindtijd27-7-2021 om 21:03
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken