• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig - Verkocht

Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig kopen? Bied vanaf 199!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 199,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig kopen? Bied vanaf 199!
Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig kopen? Bied vanaf 199!Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig kopen? Bied vanaf 199!Kees van Waning, aquarel, Boten op het IJ, museumwaardig kopen? Bied vanaf 199!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Leenders
FA. 

Lid sinds 2016
19 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Kees van Waning (1861-1929)
TypeTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944

Prachtig, origineel werk van Kees (of Cees) Waning. Betreft een aquarel in werkelijk uitstekende staat. Het is zeer waarschijnlijk het IJ te Amsterdam.
LET OP: iets spiegeling in de foto's door het glas. Werk is dus in topstaat!

Kees van Waning was een leerling van Fr. Becker, daarna hoofdzakelijk van Johannes Bosboom. Later kreeg hij raad van Willem Maris. Kees van Waning schilderde, aquarelleerde en tekende landschappen, stadsgezichten, havens, rivieren en zeeën in een impressionistische stijl. Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag en van Arti et Amicitae te Amsterdam.

Toen Waning in Den Haag woonde, was het Willem Maris die hem aanmoedigde om buiten te werken. Het duingebied lag vlakbij. Hij had hiermee succes en verkocht al op jonge leeftijd goed. Zijn werk is te vinden in de collecties van het Haags Gemeentemuseum, het Rijksmuseum, het Dordrechts Museum en van het Frans Halsmuseum in Haarlem.

Werk van Waning is oa te koop bij de gerenommeerde kunsthandel zoals Mark Smit, Simonis en Buunk, Christies, etc. Hoef er niet de hoofdprijs voor te hebben maar graag bieden naar waarde. Zoals in de titel omschreven, het is museum kwaliteit!

Werk meet 28x37cm (maat excl lijst)

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 199,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-10-2017 om 08:01
Eindtijd:29-10-2017 om 19:01
Biedingen (1)
Freekkro
28 okt. / 12:53
€ 199
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.