• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Klaas Gubbels: zeefdruk, Blauwe Kannen Met Stoelen - Verkocht

Klaas Gubbels: zeefdruk, Blauwe Kannen Met Stoelen kopen? Bied vanaf 395!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 395,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Klaas Gubbels: zeefdruk, Blauwe Kannen Met Stoelen kopen? Bied vanaf 395!
Klaas Gubbels: zeefdruk, Blauwe Kannen Met Stoelen kopen? Bied vanaf 395!Klaas Gubbels: zeefdruk, Blauwe Kannen Met Stoelen kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Ruudd
FA. (1)

Lid sinds 2013
44 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Klaas Gubbels (1934)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Prachtig en bijzonder werk van de internationaal befaamde Klaas Gubbels - 'Blauwe Kannen Met Stoelen' 

 

 

Klaas Gubbels  (Rotterdam, 19 januari 1934) is een groot Nederlands  kunstenaar. Het meest bekend is hij met zijn geschilderde  stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen, die hij daarna in beperkte grafische oplagen uitbrengt.

 

In de 1950er jaren volgde Gubbels verscheidene opleidingen. Zo volgt hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam een opleiding reclameschilderen, van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en studeerde hij van 1952 tot 1958 aan academie '‘Kunstoefening’ te Arnhem, waarnaast hij ook avondlessen in beeldhouwkunde volgde.

 

In de 1970er jaren was Klaas Gubbels verbonden aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse.

 

Eind 2004, begin 2005 had Klaas Gubbels een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Hij woont en werkt afwisselend in Arnhem en Frankrijk.

 

In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Het valt in eerste instantie te bezien als eenkennig, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema's. Maar dit is ook juist weer de kracht en charme van zijn kunstwerken. Daarnaast gebruikt hij voor deze onderwerpen een veelvoud aan technieken en materialen, zoals fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.

 

Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.

 

Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en bedrijfscollecties als Ahold, Akzo en TNT.

 

Op het hier aangeboden werk heeft hij zowel de blauwe koffiekan als de blauwe kan met dubbel oor geschilderd; tevens de houten stoel met rieten zitting die als kenmerkend voor zijn vroege werk geldt. Vaak gebruikt hij houtdruk met een beperkt aantal drukgangen op geschept papier als techniek om een reeks grafiek te realiseren naar het oorspronkelijke olieverf schilderij waarop de drukgang gebaseerd is. Bij dit werk past Gubbels een voor hem aparte druktechniek toe, namelijk die van de zeefdruk met meerdere gangen per kleur. Daarbij  gebruikt hij een zilvergrijs gekleurde achtergrond, in afwijking van het gangbare melk-witte geschepte dikke papier van de houtdrukken.

 

De zeefdrukken die deze grafische techniek hebben opgeleverd worden niet vaak aangeboden; op de gebruikelijke internetsites waar kunst wordt aangeboden staan immers meestal houtdrukken of lithografiën.

 

Hierbij dus een unieke kans om deze zeer bijzondere Gubbels in bezit te krijgen.

 

Als lijst is een zg. Barth-lijst gebruikt, die met klemmen in de hoeken van de lijst vastzit aan het board waar de zeefdruk op rust. Uiteraard is het daardoor ook zeer simpel in een andere lijst te plaatsen of de glasplaat te vervangen.

 

 

Kunstenaar:  Klaas Gubbels

 

 

Titel:  ‘Blauwe Kannen Met Stoelen’

 

 

Techniek:  Zeefdruk

 

 

Nummer / Oplage:  30 / 400

 

 

Jaartal:  1997

 

 

Gesigneerd:  Ja, met de hand gesigneerd door de kunstenaar met zwarte viltstift op de zilverkleurige achtergrond

 

 

Ingelijst:  Ja, professioneel ingelijst in Barth-lijst met zuurvrij passe-partout (glas vertoont kleine barst linksonder)

 

 

Afmetingen beeld:  40 cm x  30 cm 

 

 

Afmetingen lijst:  65 x 50 cm

 

 

Galerie waarde:  Relatief simpeler werk doet op internationale veilingen prijzen van 800 tot 1250 Euro en hoger

   

 

Conditie zeefdruk:  Uitstekend 

 

 

Bij foto´s van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Ophalen:  Bij waardevol en zeer gewild werk wordt nadrukkelijk geadviseerd dit werk op te halen ivm mogelijke beschadigingen tijdens de verzending. Kunstwerken kunnen na afspraak (via email of telefoon) worden opgehaald in Den Haag; eventueel op NS-station CS Den Haag. U betaalt bij ophalen uiteraard geen extra kosten.

 

 

Verzenden:  Bij verzending wordt het kunstwerk goed ingepakt (beschermend plastic, stevig karton, etc.). Kunstwerken kunnen daarbij aangetekend worden verzonden tegen betaling van de standaard TNT verzendkosten (op verzoek ook met Track & Trace). 

 

Ik geef hierbij als verkopende partij expliciet aan dat ik geen verantwoordelijkheid draag/neem voor schade aan het kunstwerk en/of het passe-partout en/of de inlijsting en/of de glasplaat door behandeling van PostNL en/of TNT post.

 

 

Verzendkosten:  Dit werk kan voor € 6,75 binnen Nederland worden verzonden in een pakket via PostNL (aangetekend € 8,05). Verzending naar andere landen in overleg.

 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Klaas Gubbels (1934)

Alle items van deze kunstenaar(49)
Geplaatst door  Ruudd
FA. (1)

Lid sinds 2013
44 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
Dit item is verkocht voor 395,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:12-03-2014 om 20:08
Eindtijd:26-03-2014 om 20:08
Biedingen (1)
Cornelia
24 mrt. / 22:13
€ 395
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.