• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat - Verkocht

Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat kopen? Bied vanaf 1!
Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat kopen? Bied vanaf 1!Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat kopen? Bied vanaf 1!Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat kopen? Bied vanaf 1!Kota - IJzeren werpmes en tevens betaalmiddel met koperen handvat kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Kota
TypeEtnografica
Periode1945 t/m 1999
TechniekIJzer
StijlAfrikaans
OnderwerpWapen
Afmetingen42 cm x 32 cm x 2 cm (h x b x d)
Gewicht384 gram

Werpmes van ijzer, met een koperen/messing handgreep. Dergelijke werpmessen fungeerden tevens als betaalmiddel. Afkomstig van de Kota-stam uit Gabon. 

Taxatiewaarde: € 350

Over etnografica:
Afrika kent vele artistieke tradities, die sterk van plaats tot plaats verschillen. Bepaalde elementen zijn echter gelijk en zie je overal terug. Zo stellen de beelden vaak figuren van voorouders of goden voor en zijn offers gericht om een verbinding aan te gaan met een andere wereld; die van de goden en van de doden. 

Op de kunstmarkt zijn etnografica niet alleen gewild bij gespecialiseerde verzamelaars, maar in groeiende mate ook bij de hedendaagse kunst verzamelaar. Bij Kunstveiling worden regelmatig etnografica geveild. U vindt het gehele aanbod onder de filter ‘Etnografica’ in het zoekmenu. 

 

LET OP: Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende speciale voorwaarden.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden. Alleen als een werk niet uit het passe-partout te halen is, zal dit vermeld worden.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling. Werken kunnen op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur worden afgehaald op het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost. Als u uw aankoop afhaalt, betaalt u geen extra kosten.

Bezichtigen: Het is ook mogelijk om dit werk vooraf te bezichtigen. Ondanks de aankoopgarantie van Kunstveiling waar uw werk onder valt, kunt u het werk bekijken voordat u een bod uitbrengt. Bezichtigen kan op de vestiging van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van minimaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.


ConditieZeer Goed

Met lichte gebruiks- en ouderdomssporen. Zie de foto's.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Kota

Alle items van deze stam (0)
Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (323)

Lid sinds 2010
45484 verkochte items
Alle items van deze verkoper (598)
Pinterest
32
42
2
Dit item is verkocht voor 34,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-12-2020 om 14:30
Eindtijd:13-12-2020 om 20:47
Biedingen (8)
postart
07 dec. / 13:24
€ 30
Toont
07 dec. / 13:24
€ 25
postart
07 dec. / 13:24
€ 25
Toont
03 dec. / 09:55
€ 20
Michalis
03 dec. / 09:55
€ 20
Toont
02 dec. / 22:16
€ 15
Morris14
02 dec. / 22:16
€ 13
Toont
02 dec. / 10:07
€ 1
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.