Arnout Colnot - Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd - Verkocht

Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!
Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!Landschap met hooioppers - olieverf op doek - gesigneerd kopen? Bied vanaf 1600!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Arnout Colnot (1887-1983)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Formaat: 50 x 60
Schilderij in heel goede staat.
In originele lijst, in goede staat.

Zeer typerend fraai werk van deze Bergense kunstenaar. Expressionistisch, krachtig neergezet met mooie contrasten tussen lichte en donkere tinten.
Colnot was een zeer veelzijdig kunstenaar. Hij schilderde stillevens, portretten, interieurs, stadgezichten, landschappen etc. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse expressionisten, en vertegenwoordiger van de zogenaamde Bergense school. Al tijdens zijn leven was hij succesvol, hij won verschillende prijzen. Ook internationaal. Zijn werk is opgenomen in diverse museale collecties, o.a. het van Abbe in Eindhoven, het stedelijk museum in Alkmaar, het museum in Bergen etc.
Op de vraag waaraan het te wijten is, dat zijn schilderijen door de tijd vaak mooier worden, antwoordde Colnot, dat dit komt 'omdat mijn schilderijen flink doorwerkt zijn. De kleur krijgt een andere klank, doordat er een andere kleur onder zit.’
Dat is mooi te zien aan dit schilderij!

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd26-10-2015 om 9:20
Eindtijd9-11-2015 om 9:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken