Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp - Verkocht

Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!
Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!Leo van Waegeningh - Olieverf op doek , Bloemstilleven – Groot – ca. 1940 – Kunstzaal Kleykamp kopen? Bied vanaf 175!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Leo van Waegeningh (1899-1954)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1940
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpStilleven
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen100 x 90 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Een groot schilderij van de Roermondse / Limburgse kunstenaar Leo van Waegeningh (1899-1954).

    -Olieverf op canvas doek, gespannen op een houten spieraam.

    -Gesigneerd rechtsonder.

    -Afmetingen: 100 x 90 x 2 cm.

    -Herkomst: Koninklijke Kunstzaal Kleykamp, Den Haag. Staat vermeld op de achterkant van het doek.

    -Conditie: In redelijke / goede staat. Het doek heeft ouderdomssporen en heeft een restauratie ondergaan: heeft o.a. een gerestaureerde scheur (zie de 10e en 14e foto).

    Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk.

    Kan zo aan de muur.

     

    Informatie over de kunstenaar:

    Leopold (‘Leo’) Hubert Maria van Waegeningh, geboren 26-04-1899 in Roermond en overleden 31-10-1954 in Roermond, schilder en tekenaar.

    -Opleiding: Autodidact en hij kreeg les van de kunstenaars Leo Franssen en George Tielens. Van beroep was hij eerst P.T.T. employé. Vanaf 1935 was hij werkzaam als kunstenaar.

    -Onderwerpen: landschappen, stillevens en figuurvoorstellingen.

    -Literatuur: Scheen 1969-1970 , vol. 2, p. 555 ; Jacobs 1993 ;Jacobs 2000.

    Leo van Waegeningh was lid van de kunstenaarsvereniging ‘Limburgse Kunstkring’.

     

    Kunstzaal Kleykamp was een begrip in Den Haag. Sinds 1916 was de villa de zetel van de kunsthandel van Pieter en Ermina Kleykamp, die in de statige zalen van het witte huis de elite van de residentie ontvingen. Het ging in Kleykamp niet alleen om de verkoop van kunst – het gebouw fungeerde feitelijk ook als cultureel centrum. Behalve veilingen werden er exposities van moderne en aziatische kunst gehouden en ook schrijver Louis Couperus hield er met enige regelmaat voorlezingen.

    Dankzij de goede contacten van de Kleykamps met de Oranjes mocht hun bedrijf vanaf 1920 zelfs het predikaat ‘Koninklijke’ dragen.

    De Tweede Wereldoorlog betekende de ondergang van de kunstzaal. Alle kunstwerken moesten in 1941 aan de kant voor de nieuwe bestemming die de Duitse bezetter voorhad met de villa: het onderkomen voor het Centrale Bevolkingsregister met duplicaten van alle uitgegeven persoonsbewijzen. De Duitsers konden daar onderzoeken of iemands persoonsbewijs vals was. Dit heeft vele verzetsstrijders en onderduikers het leven gekost.

    In 1943 werd Pierre Louis d’Aulnis de Bourouill in Nederland gestationeerd als geheim agent. Aan de Nederlandse regering stelde hij voor het archief door de Britse luchtmacht RAF te laten bombarderen.

    Op 11 april 1944 stegen van de luchtbasis Swanton Morley in Norfolk zes Engelse bommenwerpers op met bestemming Den Haag en bombardeerden de villa Kleykamp, die veranderde van een statige villa in een laaiende vlammenzee….

    (bron: o.a. Wikipedia en ‘Andere Tijden’)

     

    Afhandeling: Let op a.u.b.:

    -Het werk kan afgehaald worden in Amsterdam. Afhalen heeft onze zeer sterke voorkeur.

    -Het ophalen heeft voor ons geen haast, dus het kan wanneer het u schikt om naar Amsterdam te komen.

    -Bij het afhalen houden wij ons aan de door het RIVM voorgeschreven voorschriften van afstand houden en zullen wij zorgen dat het schilderij klaar staat bij onze voordeur.

    -Het werk kan eventueel binnen Nederland en de EU verzonden worden via GLS.

    -Het werk kan NIET naar landen buiten de EU verzonden worden.

    Verzendkosten:

    Binnen Nederland: 15,00 euro.

    Naar België, Duitsland, Frankrijk: 20,00 euro.

     

    Vragen? Stuur even een mailtje.

    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.


Conditie
ConditieRedelijk
In redelijke / goede staat. Het doek heeft ouderdomssporen en heeft een gerestaureerde scheur (zie de 10e en 14e foto). Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk. Kan zo aan de muur.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-8-2020 om 1:23
Eindtijd8-9-2020 om 8:06
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken