Leonor Fini - Leonor Fini - geliefden in schemerduister - gemende techniek - 1947 gesigneerd

Leonor Fini - Leonor Fini - geliefden in schemerduister - gemende techniek - 1947 gesigneerd kopen? Bied vanaf 1750!
Leonor Fini - Leonor Fini - geliefden in schemerduister - gemende techniek - 1947 gesigneerd kopen? Bied vanaf 1750!Leonor Fini - Leonor Fini - geliefden in schemerduister - gemende techniek - 1947 gesigneerd kopen? Bied vanaf 1750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Leonor Fini (1908-1996)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1946
TechniekGemengde Techniek
DragerBoard
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Leonor Fini 1907 - 1996
Geliefden in schemerduister - gesigneerd werk; gemengde techniek. 
Fini wordt meestal onder de surrealisten gerekend; iets waar ze zelf niet blij mee was. Ze was gewoon te eigenzinnig om ergens bij te horen.
Ze kende wel veel kunstenaars, waar ze mee bevriend was. Beroemde naaktfoto van Cartier-Bresson van haar, wordt gezien als een van de beste foto’s van de meester…
Een andere vriend  was Picasso, waaraan ze vroeg wanneer hij nou eindelijk eens met z’n gepruts ophield..
Daarbij natuurlijk mensen als Dali…
Mijn werk is van uitmuntende subtiliteit. Het niet afgebeelde landschap kun je voelen; hetlandschap waar de geliefden in innige omarming naar kijken. 
Machtig… Fini woonde samen met twee mannen, en ontelbare poezen… men kon haar vaak in onderkleding zien schilderen (foto niet bij de veiling inbegrepen)
Conditie
ConditieZeer Goed
De prachtige gemengde techniek van Leonor Fini, geeft dit werk een enorme diepgang. Voor een kunstenaar die, naar eigen zeggen, op zoek was naar ‘het perfecte ongeluk’, is dit een prachtig voorbeeld naar haar streven.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bakkum, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd29-11-2021 om 12:31
Eindtijd3-12-2021 om 20:41
Openingsbod € 1.750
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBakkum,  Nederland