• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Livinus van de Bundt - Litho

Livinus van de Bundt - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Livinus van de Bundt - Litho kopen? Bied vanaf 45!Livinus van de Bundt - Litho kopen? Bied vanaf 45!Livinus van de Bundt - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (28)

Lid sinds 2014
870 verkochte items
Alle items van deze verkoper (372)
  • Livinus van de Bundt (1909-1979)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 cm x 39 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Litho van Livinus van de Bundt. Afmetingen blad: H50 x b39cm. Afmetingen voorstelling: H45 x b34cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenares. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Livinus van de Bundt was een Nederlandse kunstenaar, die zichzelf Livinus noemde. Aanvankelijk schilder en graficus, was hij de oprichter van een kunstacademie en werd later een pionier van lichtkunst en videokunst.


Livinus van de Bundt in 1964, bij de uitreiking van de Sikkens Prize. Foto Joop van Bilsen/Anefo.
Livinus Arie Cornelis Jan van de Bundt werd geboren op 5 maart 1909 in Zeist. Zijn vader was Jan van de Bundt (1887-1970), zijn moeder Sijgje Cornelia van der Vlies (1885-1961). Livinus had twee zussen, Corry en Kiki.

Livinus begon op 14-jarige leeftijd te schilderen. Van 1929 tot 1931 werkte hij voor Koninklijke Begeer. Hij schreef zich in 1932 in aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, maar vertrok in 1934 voortijdig na een aantal conflicten. In 1937 ging hij naar Parijs om een ​​jaar te studeren bij Stanley Hayter in Atelier 17.

Een tentoonstelling van zijn abstracte werk uit 1938 werd niet goed ontvangen, waardoor hij zijn werk vernietigde. Op 30-jarige leeftijd gaf hij het schilderen op, niet in staat om de glans te bereiken die hij voor ogen had. Sinds enkele jaren maakt hij alleen grafisch werk in zwart-wit.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Livinus van de Bundt zijn grafische vaardigheden om paspoorten te vervalsen. In 1947 richtte hij de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten op in Den Haag en bleef hij directeur tot 1964. Zijn werk maakte ook deel uit van het schilderevenement in de kunstwedstrijd op de Olympische Zomerspelen 1948.

Hij ging aan de slag met licht en gebruikte daarbij verschillende materialen. Zijn chronopeintures bevatten verlichte stukjes gekleurd plastic.[4] Livinus' geheimzinnige lichtdynamische machine, gebouwd in de jaren 1950 van lenzen, lampen en elektronische componenten, stelde de operator in staat om kleureffecten te genereren met behulp van een toetsenbord. Hij bouwde een drumstel dat lichteffecten veroorzaakte als hij werd geraakt.

Van de Bundt trouwde met Mieke van der Burgt (18 april 1917-9 juni 1979), zelf een kunstenaar die werkt in grafiek, keramiek en textiel. Het paar had een dochter, Livina van de Bundt, en een zoon, Jeep van de Bundt, die kunstenaar, muzikant en later klassieke autohandelaar werd.

In 1970, tijdens een bezoek aan Intermedia in Vancouver, begon Livinus te experimenteren met video. Samen met zijn zoon maakte hij verschillende videokunstprojecten.

Livinus van de Bundt overleed 11 oktober 1979 in Den Haag.


Dit item valt onder de margeregeling
ConditieGoed

Wat lichte kreukels, langs de randen. Het werk is in werkelijkheid iets meer groen, dit komt niet helemaal goed over op de foto.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:26-07-2022 om 10:24
Eindtijd:06-08-2022 om 19:02
Openingsbod€ 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.