Marcel Pinas - Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst - Verkocht

Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Marcel Pinas - zeefdruk: Afaka 2 - ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marcel Pinas (1971)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Kleurrijke zeefdruk van Marcel Pinas: Afaka 5.Ingelijst in een mooie zilverkleurige lijst met pass- partout. Afmetingen incl. lijst: h94 x b70 cm. Afmetingen voorstelling: h70 x b50 cm.

Gesigneerd met potlood, rechts onder door de kunstenaar. Nummer: 8/40

Conditie: in zeer goede staat.

Galerieprijs: 495 euro.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk opgehaald worden in Naaldwijk (vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten vanaf het strand).  De termijn voor ophalen is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de boven genoemde steden of het strand.

 

Versturen met een koerier is ook een optie. De kosten, binnen Nederland, bedragen hiervoor 50 euro (met uitzondering van de Waddeneilanden).

 

 

Marcel Pinas (Pelgrimkondre, Suriname, 22 maart 1971) is een Surinaamse kunstenaar van Marron-afkomst. Zijn geboortedorp ligt nabij Moengo en Moiwana, twee plaatsen die midden in het conflict van de Binnenlandse Oorlog stonden.Deze afkomst speelt een belangrijke rol in zijn werk, die over zijn ervaringen in het verleden gaat en handelt over de vernietiging van Ndyuka-cultuur in Suriname. Hij is zoon van Hans Pinas van Ofia Olo en Louise Welkens van Manja Bon. Pinas woonde tot zijn 13de leeftijd in Oost-Suriname en verhuisde daarna naar de stad.


Pinas wil met zijn kunst een bijdrage leveren aan de toekomst van Suriname. Het hoofdthema in zijn werk is de cultuur van de Aukaner waar hij van afstamt. Kibri a kulturu of behoed onze cultuur is de drijvende kracht achter zijn werk. Hij wil dat zijn werk mensen aanzet om de kennis te behouden die nog is overgebleven, om deze vast te leggen met als doel de waardering te bevorderen voor de vaardigheden die ze hebben. In Suriname en in vele andere landen in de wereld is Pinas bekend om zijn cultuurgeïnspireerde kunst die gebaseerd is op zijn Ndyuka herkomst. Zijn kunst gaat over ervaringen uit het verleden en het behoud van een cultuur die verloren dreigt te gaan.


Naast zijn karakteristieke gebruik van Afaka symbolen, gebruikt Pinas culturele objecten van de Marron zoals delen van een boomstamkano, stukken van paris peddels, kleine matapis (langgerekte, geweven rotan buisjes die gebruikt worden om repen cassave uit te persen), stukken pangi stof (geruite stof gebruikt voor lenden- en omslagdoeken), papamoni’s (schelpen die voorheen werden gebruikt als valuta), kokolampen (olielampen) en aluminium lepels. Naast gemengde-techniek schilderstukken op schilderslinnen, produceert Pinas ook grote installaties voor in de openbare ruimte. In 2011 nam hij bijvoorbeeld met zijn installatie Kibi Wi Totem deel aan ArtZuid in Amsterdam.

 

 

 

 

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marcel Pinas (1971) 

Surinaams Surinaams

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
1567 verkochte items
Alle items van deze verkoper (568)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd13-3-2016 om 21:19
Eindtijd20-3-2016 om 21:19
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken