Marcel Vertès - Litho zonder titel - Verkocht

Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!
Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!Marcel Vertès - Litho zonder titel kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marcel Vertès (1895-1961)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1925
TechniekLitho
DragerPapier
OnderwerpErotiek
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen21.5 x 30 cm (h x b)
Passe-partout35 x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage27/100


Marcel Vertès (geboren Marcell Vértes) , werd geboren op 10 augustus 1895 in Boedapest, Hongarije. Zijn eerste commercieel succesvolle kunstwerken waren schetsen van lijken, criminelen en prostituees die hij maakte voor een sensationeel tijdschrift in Boedapest. Vervolgens maakte hij illustraties voor veel van de clandestien gedrukte publicaties tegen de Habsburgse monarchie aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.
Na de oorlog verhuisde hij van zijn geboorteland Hongarije naar Wenen, Oostenrijk en vervolgens naar Parijs, waar hij een student was aan de Academie Julian en woonde en werkte in het beroemde Quartier Latin. Vertes vestigde zich al snel als een vaste waarde in de Parijse kunstscene en zijn werk werd lichter en lyrisch. In Parijs legde hij zich toe op illustratie, schilderkunst en grafiek, met name lithografie. In 1935 maakte hij zijn eerste reis naar New York om contacten te leggen.Twee jaar later had hij zijn eerste eenmansshow in New York.
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog keerde hij met zijn vrouw terug naar New York, waar hij twee dagen aan de nazi-invasie in Parijs ontsnapte. Daarna begon hij zijn tijd te verdelen tussen New York en Parijs. Tien jaar later keerde hij terug naar zijn geliefde Parijs en bracht de resterende jaren van zijn leven daar door.
Terwijl hij in de Verenigde Staten was, werd hij adviseur van de producenten en decorontwerpers van de in 1952 bekroonde film Moulin Rouge , over het leven en de tijden van kunstenaar Henri De Toulouse-Lautrec (1864-1901). Hij won twee Academy Awards voor 'Best Art Direction' en 'Best Costume Design'. Interessant is dat Marcel Vertès oorspronkelijk zijn collegegeld verdiende voor zijn Europese opleiding door het maken van vervalsingen van Lautrecs werken. Als zodanig werd zijn expertise tentoongesteld in de film wanneer zijn hand wordt gebruikt als de hand van Toulouse Lautrec terwijl hij tekende, en zijn afbeeldingen werden dienovereenkomstig in de film gebruikt en kregen de juiste vermelding in de trailer van de film. Vertes verscheen ook in de Britse productiecredits als Color Production Designer en Costume Designer voor de film, met Schiaparalli (dezelfde van Parijs en Italië). Beiden wonnen samen in 1952 de British Academy Film Award voor Beste Kostuumontwerp voor Moulin Roug .
Vertès is ook verantwoordelijk voor de originele muurschilderingen in Café Carlyle in het Carlyle Hotel in New York City en voor die in de Peacock Alley in het Waldorf Astoria Hotel, eveneens in New York. Hij ontwierp alle decors voor de hele show van Ringling Bros.-Barnum & Bailey Circus in 1956, was een illustratiebijdrager voor Vogue en Harper's Bazaar en lid van de jury op het filmfestival van Cannes in 1961. Hij werd benoemd tot officier van de Legioen van Eer in 1955, toen hij ontwierp voor balletten in de Opera van Parijs.
Vertès was lid van de American Art League en onder de sponsoring van de American Federation of Arts reisde zijn werk naar musea in het hele land in een portrettententoonstelling van beroemdheden, "As They Were".
Marcel Vertès stierf in Parijs op 31 oktober 1961, op 66-jarige leeftijd.
Conditie
ConditieGoed

Aan de rechter zijkant wat foxing vlekjes niet veel.
Kijk naar de foto's voor een goede indruk.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marcel Vertès (1895-1961) 

Hongaars HongaarsFrans Frans

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
45 cm
35 cm
30 cm
21.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2023 om 0:51
Eindtijd1-4-2023 om 21:57
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken