Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985

Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985 kopen? Bied vanaf 69!
Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985 kopen? Bied vanaf 69!Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985 kopen? Bied vanaf 69!Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985 kopen? Bied vanaf 69!Marinus Fuit - Ets: Tram - 1985 kopen? Bied vanaf 69!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Marinus Fuit (1934)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1985
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen30.5 cm x 39.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage180/1250
Ets van Marinus Fuit. Titel: Tram. Jaar: 1985. Oplage: 180/1250. Afmetingen blad: H30.5 x b39.5cm. Afmetingen voorstelling: H22.5 x b30.5cm. Het werk is rechts onderaan met potlood gesigneerd, door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Marinus Fuit (Koog aan de Zaan, 12 maart 1934) is een Nederlands beeldend kunstenaar.Marinus Fuit, woonachtig in Haarlem, ontwikkelde zich als tekenaar-schilder autodidactisch. Een opleiding tot lithograaf aan de Amsterdamse Grafische School legde de technische basis voor zijn grafiek. In 1967 had hij zijn eerste solo-expositie in Amsterdam waarna vele solo- en groepstentoonstellingen door heel Nederland volgden.
Werk
Na aanvankelijke kubistische en ook wel surrealistische invloeden te hebben verwerkt kon Fuit halverwege de jaren zestig zijn beeldtaal niet meer in de vorige generaties kwijt en ontwikkelde zijn werk zich tot een zeer eigen uiting van het absurde in de nieuwe figuratie.
Fuit schildert suggestieve voorstellingen die uit verschillende, aan de werkelijkheid ontleende elementen worden opgebouwd. Het zijn grote composities met heldere overwegend primaire kleuren. De vormen zijn herkenbaar uit het dagelijkse leven. Je treft er flatgebouwen, schuttingen, een zee, blauwe lucht, lege balkons, een paaltje aan en ze worden fijntjes uitgevoerd in heldere composities die als een wiskundige uitwerking met strenge vormen en kleuren getoond worden. De mens-figuren, die aanvankelijk een rol speelden, zijn inmiddels uit zijn werk verdwenen. Het accent is geleidelijk aan verlegd naar objecten op zichzelf, die zodanig zijn verbeeld, dat ze een eigen leven lijken te leiden, als het ware afgesloten van de tijd. Deze objecten zijn dikwijls gesitueerd in de kuststrook tegen staalblauwe luchten. Het werk vormt de neerslag van existentiële ervaringen met metafysische reikwijdte.
Zijn zeer gedisciplineerde techniek is vooral gebaseerd op exact tekenen. Hij gebruikt aquarelverf, gouacheverf en Oost-Indische inkt.
Kunstenaars poseren met hun door het Haarlems Dagblad aangekochte kunstwerken i.v.m. de Grafische Week Haarlem. Staand v.l.n.r. Marinus Fuit, Jan Verburg, Willem Snitker, Erik Prins en Jan Willem Post, 1989
Marinus Fuit bij z'n werk in Haarlem, 1991
Het werk van Fuit is moeilijk in een hokje te plaatsen. Vergelijkingen die er gemaakt worden zijn in de richting van (magisch)realistisch en surrealistisch, waarbij het werk van Giorgio de Chirico nogal eens genoemd wordt. In de Nederlandse beeldende kunst neemt het werk van Marinus Fuit een eigen positie in.

ConditieZeer Goed

De voorstelling is in zeer goede staat. Op de randen zitten wat kreukels. Goed ingelijst valt dit in de lijst/onder het passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd10-3-2023 om 20:26
Eindtijd19-3-2023 om 20:02
Openingsbod € 69
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.