Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 - Verkocht

Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!
Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marinus Fuit (1934)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2012
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen48 x 70 cm (h x b)
Incl. lijst76 x 99 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage3/10

Mooie grote ingelijste litho van Marinus Fuit. Titel:  "Paviljoen Welgelegen"  . Jaar: 2012. Nummer: 3/10. Afmetingen incl lijst: H76 x b99cm. Afmetingen voorstelling: H48 x b70cm. Het werk is links onderaan gesigneerd met potlood door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.

Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag.

Marinus Fuit, woonachtig in Haarlem, ontwikkelde zich als tekenaar-schilder autodidactisch. Een opleiding tot lithograaf aan de Amsterdamse Grafische School legde de technische basis voor zijn grafiek. In 1967 had hij zijn eerste solo-expositie in Amsterdam waarna vele solo- en groepstentoonstellingen door heel Nederland volgden.


Na aanvankelijke kubistische en ook wel surrealistische invloeden te hebben verwerkt kon Fuit halverwege de jaren zestig zijn beeldtaal niet meer in de vorige generaties kwijt en ontwikkelde zijn werk zich tot een zeer eigen uiting van het absurde in de nieuwe figuratie.

Fuit schildert suggestieve voorstellingen die uit verschillende, aan de werkelijkheid ontleende elementen worden opgebouwd. Het zijn grote composities met heldere overwegend primaire kleuren. De vormen zijn herkenbaar uit het dagelijkse leven. Je treft er flatgebouwen, schuttingen, een zee, blauwe lucht, lege balkons, een paaltje aan en ze worden fijntjes uitgevoerd in heldere composities die als een wiskundige uitwerking met strenge vormen en kleuren getoond worden. De mens-figuren, die aanvankelijk een rol speelden, zijn inmiddels uit zijn werk verdwenen. Het accent is geleidelijk aan verlegd naar objecten op zichzelf, die zodanig zijn verbeeld, dat ze een eigen leven lijken te leiden, als het ware afgesloten van de tijd. Deze objecten zijn dikwijls gesitueerd in de kuststrook tegen staalblauwe luchten. Het werk vormt de neerslag van existentiële ervaringen met metafysische reikwijdte.

Zijn zeer gedisciplineerde techniek is vooral gebaseerd op exact tekenen. Hij gebruikt aquarelverf, gouacheverf, Oost-Indische inkt en soms piëzografie.

Het werk van Fuit is moeilijk in een hokje te plaatsen. Vergelijkingen die er gemaakt worden zijn in de richting van (magisch)realistisch en surrealistisch, waarbij het werk van Giorgio de Chirico nogal eens genoemd wordt. In de Nederlandse beeldende kunst neemt het werk van Marinus Fuit een eigen positie in.





Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marinus Fuit (1934) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  KiewitKunstplus
Lid sinds 2014
976 verkochte items
Alle items van deze verkoper (72)
99 cm
76 cm
70 cm
48 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-6-2021 om 21:39
Eindtijd11-6-2021 om 21:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken