Marius van Beek - zittend naakt - Verkocht

Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!
Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!Marius van Beek - zittend naakt kopen? Bied vanaf 650!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marius van Beek (1921-2003)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
OnderwerpNaakt
Afmetingen24 x 15 x 6 cm (h x b x d)
Gewicht3700 gram
GesigneerdHandgesigneerd

Marius van Beek zat in de Tweede Wereldoorlog in het gewapend verzet. Het Polizei Standgericht veroordeelde hem bij verstek maar hij wist uit handen van de bezetter te blijven en zat onder andere enige tijd ondergedoken bij vriend en leermeester de Utrechtse beeldhouwer Pieter d’Hont in Utrecht. 

Het verzet is een terugkerend thema in zijn werk, onder andere: het Jan van Hoof monument bij de Waalbrug in Nijmegen, het Doel van Santiago de Chili en het Bezinningsmonument in Amsterdam-noord.

Na de bevrijding in 1945 begon van Beek als klassiek, figuratief beeldhouwer te werken in brons, klei en steen. In het begin koos hij zijn thema’s uit zijn katholieke achtergrond en de klassieke oudheid. Later kwamen andere onderwerpen aan bod zoals naakten maar ook abstracte beelden. De laatste jaren van zijn leven werkte hij veel met albast.

  • Provenance: Nederlandse privé collectie
  • Periode: jaren 70
  • Galerie prijs: 3500 euro

Gedurende de veiling is het beeld op afspraak te bezichtigen in het centrum van Utrecht, binnen in een grote goed geventileerde ruimte of buiten als het weer het toelaat.

Levering in binnen en buitenland in overleg mogelijk.

Conditie
ConditieZeer Goed
Geen gebreken
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd18-12-2020 om 19:04
Eindtijd1-1-2021 om 19:31
Biedingen (6)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken