Martin van Wordragen - Olieverf op karton: figuur - 1993

Martin van Wordragen - Olieverf op karton: figuur - 1993 kopen? Bied vanaf 150!
Martin van Wordragen - Olieverf op karton: figuur - 1993 kopen? Bied vanaf 150!Martin van Wordragen - Olieverf op karton: figuur - 1993 kopen? Bied vanaf 150!Martin van Wordragen - Olieverf op karton: figuur - 1993 kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Martin van Wordragen (1928-2011)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1993
TechniekOlieverf
DragerKarton
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen60 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf op karton van Martin van Wordragen uit 1993. Afmetingen blad: H60 x b40cm. Afmetingen voorstelling: H41 x  b23cm.  Het werk is rechtsonder, gemonogrammeerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Martin van Wordragen was de derde telg in een gezin met tien kinderen op het Brabantse platteland. Als jong kind gaf hij al blijk van zijn talent door op behang, muren en deuren te tekenen. Als jongeman werkte hij als huis- en decoratieschilder.

Doordat het gezin in de oorlog Ammerzoden moest verlaten en zich tijdelijk in Friesland vestigde, kreeg de jonge Martin pas later de kans zijn schoolopleiding te voltooien. Hij deed eerst een opleiding middelbaar onderwijs bij de fraters en daarna in ’s Hertogenbosch de leergang leraar tekenen.

Aanvankelijk schilderde hij op de traditionele manier, maar toen hij kennismaakte met de Cobra-beweging wist hij dat dit zijn stijl zou worden. Door zijn vriendschap met Constant Permeke raakte hij in de ban van het Vlaams expressionisme. Hij wilde schilderen vanuit het hart: de eigen emotie uitdrukken in authentieke kleuren en ferme uithalen.

Begin jaren vijftig vertrok Martin van Wordragen naar Hasselt . Het culturele klimaat in België beviel hem zo goed, dat hij zich daar definitief vestigde.

Halverwege de jaren zestig komt er verandering in zijn werk. Geel en zwart worden zijn favoriete kleuren en zijn werk krijgt een typisch herkenbare stijl.

Zij doorbraak kwam pas in 1996 toen galeriehouder Cees Clijssen uit Nuenen een groot deel van zijn werk aankocht en zich als zijn promotor ontpopte.

Hoogtepunt in zijn loopbaan was de deelname aan de tentoonstelling ter gelegenheid van 50 jaar Cobra in 1998, waar hij samen met o.a. Appel, Corneille en Alechinsky exposeerde.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 55,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Martin van Wordragen (1928-2011) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
1568 verkochte items
Alle items van deze verkoper (568)
40 cm
60 cm
Veilinggegevens
Starttijd8-4-2022 om 17:17
Eindtijd18-4-2022 om 21:33
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland