Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". - Verkocht

Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!
Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!Menno Bauer - Litho, titel, "Als vlinders rond een lamp". kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Menno Bauer (1949)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1992
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage55/125

MENNO BAUER

Menno Bauer geboren 13 februari 1949 te Haarlem

Werkt sinds 1979 als beeldend kunstenaar te Stompetoren

Menno Bauer en de schoonheid van de perfecte beweging

Over Johan Cruyff is ooit de film "Nummer 14" gemaakt. Daarin wordt s'werelds beroemdste voetballer op zeer poëtische wijze geportretteerd: vertraagde beelden en romantische muziek ondersteunen het idee dat voetbal op dit niveau eigenlijk een kunstvorm is.
Daar kan de beeldend kunstenaar Menno Bauer het hartgrondig mee eens zijn. De schilderijen die deze Noord-Hollandse kunstenaar maakt gaan over de schoonheid van beweging.
Zijn inspiratiebron is niet het voetbalveld, maar het Stopera-toneel: de overeenkomsten met de Cruyff-film liggen in het gebruik van muziek en beweging. Het verschil is dat een balletvoorstelling niet met 4-1 gewonnen kan worden. Bauer is geïnteresseerd in de beweging van dansers. Vooral de uitvoeringen van Hans van Maanen voldoen aan de wensen.
'In mijn schilderijen', zegt Bauer, 'zet ik alles in beweging. Ik wil de figuren in het schilderij laten dansen, ik wil laten zien dat alles leeft en vol spanning zit. Eigenlijk stof ik bestaande afbeeldingen af.'
Niet alleen de balletvoorstellingen van Van Maanen, maar ook beroemde schilderijen uit de kunstgeschiedenis bevatten scènes die Bauer op zijn doeken nieuw leven inblaast.
De reden is simpel: op een schilderij staat alles stil omdat alles geschilderd is. En toch kun je er de suggestie van beweging in brengen. De uitdaging is die illusie compleet overtuigend te maken.

Conditie
ConditieGoed
Er zitten 2 kleine scheurtjes aan de buiten kant, bij inlijsting is daar niets meer van te zien, zie foto`s
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Menno Bauer (1949) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
100 cm
65 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd1-9-2019 om 15:50
Eindtijd20-9-2019 om 17:35
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken