Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 - Verkocht

Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!
Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!Metten Koornstra - Litho: man in verstild landschap - 1976 kopen? Bied vanaf 65!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Metten Koornstra (1912-1978)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1976
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen47 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage10/15
Litho van Metten Koornstra uit 1976.  Oplage: 10/15. Afmetingen blad: H47 x b56cm. Afmetingen voorstelling: H32 x b42cm. Het werk is rechtsonder gesigneerd en door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag.

Metten Teunis Koornstra (Rotterdam, 13 augustus 1912 - Amsterdam, 27 september 1978) was een Nederlands graficus en kunstschilder van verstilde landschappen en figuren. Tevens illustreerde hij boeken en ontwierp hij boekomslagen en theaterdecors.


Koornstra werd geboren in een streng protestants, calvinistisch milieu. Toen zijn vader in de Eerste Wereldoorlog overleed, verhuisde hij met zijn moeder naar Haarlem. Hier bracht hij zijn verdere jeugd door. De christelijke Mulo ondervond hij als een zware beproeving. Het vormde zijn diepgewortelde gevoel voor onafhankelijkheid en afkeer voor een verdere opleiding op scholen. In plaats daarvan had hij een grote diversiteit aan banen waaronder kok, banketbakker, zilversmid, verkoper en decorateur.

Na vele reizen door Frankrijk, waar hij vele musea bezocht, besloot Koornstra eind jaren dertig les te nemen op de Academie in Rotterdam. Daar leerde hij de techniek van het lithograferen bij Derkzen van Angeren. In 1939 werd er een eerste tentoonstelling georganiseerd van zijn tekeningen in Galerie De Ronde Brug aan de Reguliersgracht in Amsterdam.

Na de Tweede Wereldoorlog kocht Koornstra een oude litho-pers waarmee hij in zijn atelier een drukkerij inrichtte. Hiermee drukte hij letterlijk een belangrijk stempel op de naoorlogse opbloei van de Nederlandse grafische kunst. Samen met Piet Clement groeide hun Printshop 845 aan de Prinsengracht in Amsterdam uit tot een bekend bedrijf.

Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd13-8-2021 om 23:45
Eindtijd22-8-2021 om 19:40
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken