Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil

Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!
Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!Otto van Rees - Grieks landschap met ionische zuil kopen? Bied vanaf 200!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Otto van Rees (1884-1957)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1955
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen24 x 17 cm (h x b)
Incl. lijst55 x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Otto van Rees (Freiburg, 20 april 1884 - Utrecht, 19 mei 1957) was een kunstschilder. Hij kreeg zijn eerste schilderlessen van Jan Toorop en Herman Heijenbrock.  Op advies van Toorop vertrok Van Rees na de zomer van 1904 naar Parijs, waar hij Pablo Picasso en Georges Braque leerde kennen. Hij werkte in Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Griekenland. 

Waar hij eerst luministische, pasteuze werken maakte, maakte hij zijn nieuwe werken in een meer lineaire stijl. De vorm werd belangrijker dan de kleur, die meer ingetogen werd en duidelijke contouren kreeg. De erven hebben na zijn dood de ‘Van Rees Stichting’ in het leven geroepen om het culturele erfgoed van Otto en en zijn vrouw Adya van Rees te behouden en te beheren (voor meer informatie zie: www.ottovanrees.com). 

Deze impressionistische tekening is vermoedelijk in 1955 gemaakt, toen Van Rees Griekenland bezocht om daar nieuw werk te maken. Het werk is vervaardigd met bruine inkt en verder ingevuld met kleurpotlood. Het verkeert in uitstekende staat en heeft een fraaie lijst met passepartout en glas (vandaar helaas de spiegeling in de foto's). Rechtsonder gesigneerd in potlood met monogram VR.

De tekening wordt zorgvuldig verpakt en aangetekend met track en tracecode verzonden.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-5-2021 om 11:59
Eindtijd30-5-2021 om 19:22
Openingsbod € 200
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieEindhoven,  Nederland