Paul Citroen - Litho "Christi"

Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!
Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Paul Citroen (1896-1983)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1976
TechniekLitho
DragerGeschept Papier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage91/100


Christi vastgelegd door Paul Citroen.
Verschenen in een map met lithografieën in december 1976 ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de kunstenaar Paul Citroen.
De geportretteerden in de map zijn:
Mara - Lyda - Ella - Jan Cremer - Piet Clement - Mieke - Mart Kempers - Ellenor - Nora - W. Sandberg - Anneloor & Christi. (Er wordt er slechts 1 aangeboden)
De lithografie is gedrukt door Piet Clement te Amsterdam en Henk van Leeuwen te Delft.
Dit is nummer 91 van 100 exemplaren.
Handgesigneerd en genummerd door Paul Citroen.
De Nederlandse schilder, graficus, fotograaf, schrijver en leraar Paul Citroen werd werd op 15 december 1896 geboren te Berlijn. Zijn vader, die uit Amsterdam kwam, had in Berlijn een bontzaak. Citroen beschreef het milieu waarin hij opgroeide als burgerlijk. "Voor mij gaat er van de burger een zekere stabiliteit uit, een zekere rust, want hoe burgerlijk ik zelf ben kan ik niet helemaal overzien, maar ik ben een gematigd mens omdat ik zo goed weet wat voor verleiding er in fanatisme zit."
Berlijn
In het gezin werd veel aandacht aan kunst en cultuur, vooral literatuur, geschonken. Reeds vroeg in zijn leven begin Citroen veel te tekenen. Dit werd door zijn ouders gestimuleerd.
Met een schoolvriend - Erwin Blumenfeld, die later een bekend fotograaf zou worden - voerde hij later fotografische experimenten uit.
Citroen studeerde aan de Kunsthochschule te Berlijn. Hij kreeg belangstelling voor de avant-garde die zich in Berlijn ontwikkelde. Hij legde ook zelf een verzameling aan van eigentijdse kunst, gekocht van een door zijn vader geschonken geldbedrag. 
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:12-01-2023 om 23:30
Eindtijd:25-01-2023 om 20:52
Openingsbod € 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.