Pauline Bakker - BLOESEM - Verkocht

Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!
Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!Pauline Bakker - BLOESEM kopen? Bied vanaf 275!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Pauline Bakker (1966)
TypeSchilderij
Jaartal2007
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRealistisch
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen100 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Olieverf op doek, afm. 100 x 50 x 5 cm. doorlopend op de “zij-zichtkanten.” Handgesigneerd - 2007

 

Beeldend kunstenaar Pauline Bakker (Amersfoort, 1966) werkt sinds 1997 als professioneel kunstenaar. Zij volgt de opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag, waar zij vooral interesse heeft voor schilderen. Aan de lerarenopleiding d’Witte Lelie in Amsterdam ligt de nadruk op abstracte kunst en juist minder op de figuratieve en puur ambachtelijke kanten van het vak. Daarom specialiseert zij zich in eerste instantie in het restaureren van klassieke schilderijen. De klassieke en technische elementen die zij daarbij leert kennen zijn duidelijk terug te vinden in haar eigen werk, de opbouw van het beeld en het mengen van kleuren.
Haar werk is direct herkenbaar en heeft duidelijk raakvlakken met Hopper maar desondanks zeer eigen.!! Technisch in de nauwkeurigheid waarmee het beeldvlak gevuld is, zowel qua kleur als opbouw. Inhoudelijk door de desolaatheid van o.a. de stadsgezichten en de existentiële eenzaamheid van haar personages. Landelijke bekendheid verwierf ze met het televisieprogramma Sterren op het Doek en met het overschilderen van het drieluik voor de Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Een deel van haar werk bestaat uit opdrachten van gemeenten, bedrijven en particulieren.

Pauline Bakker woont en werkt in Bergen NH.

ConditieZeer Goed

zeer gaaf en perfect opgespannen ( alluminium frame )

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pauline Bakker (1966)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (0)
Geplaatst door  Alkmaarde12de
FA. (3 )

Lid sinds 2020
69 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
Pinterest
50 cm
100 cm
Dit item is verkocht voor 316,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-07-2021 om 20:37
Eindtijd:13-07-2021 om 22:55
Biedingen (1)
SvenVanA
13 jul. / 19:36
€ 275
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.