• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (1)

Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa".

Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!
Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!Peter Klashorst - Zeefdruk. Titel, "Turn Around Elisa". kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  duif
FA. (46)

Lid sinds 2018
1321 verkochte items
Alle items van deze verkoper (78)
  • Peter Klashorst (1957)
TypeGrafiek na 1900
Periode2000 t/m Heden
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen102 cm x 72 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage116/135


Een prachtige zeefdruk van Peter Klashorst
Titel: Turn Around Elisa
Afmeting: 102 x 72 cm
Oplage: 116 / 135
Hand gesigneerd
Deze zeefdruk, bestaande uit 30 drukgangen, kun je draaien en aan willekeurige zijde ophangen. Het is een leuk en blijvend schouwspel! Wordt weinig aangeboden...
Beeldend kunstenaar Peter Klashorst, geboren op 11 februari 1957 in Santpoort, verwierf na zijn afstuderen in 1981 aan de Amsterdamse Rietveldacademie al snel bekendheid. In deze periode legt Klashorst zich niet alleen toe op zijn schilderkunsten; hij viert zijn artistieke talenten bot in zijn punkband Soviet Sex, zijn eigen pirate TV-station Bizar TV en zijn discotheek Bizar-discotheek. Peter Klashorst begon zijn loopbaan in de periode van het neo expressionisme in Nederland de "nieuwe wilden". Midden jaren tachtig bevriest de krachtige expressieve stijl van Klashorst, werden zijn doeken abstracter, de kleuren verdwenen en sloot hij met zijn geometrische werk aan bij de "neo geo" stroming. In 1987 besprak hij op Tenerife met zijn collega's Rob Scholte en Jiri Dokoupil de crisis van het modernisme: Wat kun je als schilder nog schilderen nu alles al geschilderd is? Klashorst en Dokoupil stelden dat de schilderkunst opnieuw uitgevonden moest worden en begonnen met het naschilderen van de werkelijkheid, zoals de schilders vóór het modernisme ook deden. Zo werd de groep After Nature geboren, die genres als naakt, landschap en stilleven deed herleven. Als mede-initiator van het kunstenaarscollectief After Nature gaf Klashorst een nieuwe impuls aan de Nederlandse kunst-geschiedenis. De After Nature groep (1987-1995), waaronder naast oprichter Klashorst ook de kunstenaars Jurriaan van Hall, Gijs en Aad Donker, Ernst Voss en Bart Domburg zet zich af tegen het heersende abstract expressionisme en maakte in de jaren tachtig en negentig furore met een vernieuwende figuratieve schilderstijl en keerde zich af van de "is men" in de kunst. Hun relatie tot onderwerpen en met het publiek was heel direct en wars van pretenties. Bekend en berucht waren hun gezamenlijke performances op straat, in de natuur en tijdens kunstmanifestaties. Dat onder de te slopen is men ook "snobisme" en "idealisme" werden gerekend, bleek toen Klashorst zich vervolgens ontpopte als portretschilder van "tout Amsterdam" en zijn deelname aan verschillende tv-programma's: De Sprekende Ezel, Ikon en Schilderen in acryl met Peter Klashorst, Teleac/NOT. Peter Klashorst (1957) studeert in 1981 af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. De jaren 80 zijn een periode waarin er in Europa een nieuwe beweging ontstaat, die van de "wild Painting" kunstenaars. Klashorst's schilderstijl wordt onmiddellijk verwelkomd door deze beweging. Na een aantal uitbundige en energieke jaren, bevriest de krachtige expressieve stijl van Klashorst. Zijn doeken worden abstract en koud en de kleuren verdwijnen. Het werk van Klashorst lijkt ijzig en onverschillig.
ConditieZeer Goed

In zeer goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter Klashorst (1957)

Alle items van deze kunstenaar(49)
Geplaatst door  duif
FA. (46)

Lid sinds 2018
1321 verkochte items
Alle items van deze verkoper (78)
72 cm
102 cm
Sluit binnenkort 10u 18m 31s
Openingsbod€ 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar, Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-05-2022 om 13:08
Eindtijd:28-05-2022 om 19:19
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.