Pieter Geraedts - religieuze voorstelling - Verkocht

Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!
Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!Pieter Geraedts - religieuze voorstelling kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pieter Geraedts (1911-1978)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpReligieus
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 30 cm (h x b)
Incl. lijst41 x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Voorstelling (waarschijnlijk houtsnede of linosnede) van Pieter Geraedts.
Ingelijst achter glas, 40 cm hoog en 30 cm breed.
Gesigneerd linksonder in de plaat met potlood.


Petrus Christina Wijnandus Cornelis (Pieter) Geraedts (Velp, 5 juni 1911 – Leiden, 20 maart 1978) was een Nederlands kunstschilder, beeldhouwer en glazenier.
Geraedts, die bijna heel zijn volwassen leven, van 1934 tot aan zijn dood, in Warmond woonde, leerde het vak van zijn vader Wijnand. Evenals hij specialiseerde hij zich in religieuze taferelen, meest in opdracht van de rooms-katholieke kerk. Daarnaast schilderde hij portretten, waaronder een van koningin Juliana voor de - destijds zelfstandige - gemeente Nootdorp en een van koningin Beatrix voor het Beatrixziekenhuis in Gorkum. Het interieur van de R. K. Heilige Maria Magdalenakerk te Goes is volledig door Pieter Geraedts beschilderd. Ook heeft deze kerk een aantal door hem gemaakte gebrandschilderde ramen. Begin 2009 werd door het Museum Catharijneconvent in Utrecht een tussen 1950 en 1960 vervaardigd schilderij van Maria met kind van Pieter Geraedts verworven. Het schilderij bouwt voort op de schildertechnieken en voorstellingen van de vijftiende- en zestiende-eeuwse Zuid-Nederlandse kunstwerken. Ook het Museum De Lakenhal in Leiden heeft werk van Geraedts in de collectie. Voor de Antonius van Paduakerk te Nijmegen (Groesbeekseweg 94) heeft hij (in 1950/51) 14 kruiswegstaties geschilderd op hardboard (1,5 x 2m.) waarbij nadrukkelijk steeds op de Christusfiguur (in grootte en lichtval) wordt gefocust.
Pieter Geraedts' zonen Pieter jr. (1940) en Thom (1950) werden eveneens kunstschilder.
Pieter Geraedts was lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Sint Lucas.








Conditie
ConditieGoed
Aan de achterzijde zijn de randen met schilderstape afgeplakt om scheurtjes te verbergen of tegen te gaan. Rechtsonder mist een klein stukje van de afbeelding, dit is door de donkere achtergrond in de lijst nauwelijks zichtbaar.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Capelle aan den ijssel, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pieter Geraedts (1911-1978)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Arica45
Lid sinds 2016
55 verkochte items
Alle items van deze verkoper (30)
31 cm
41 cm
30 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieCapelle aan den IJssel,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-6-2023 om 17:26
Eindtijd4-7-2023 om 21:24
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken