Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge

Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!
Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!Rene Clarot - vissersboten in de haven van Blankenberge kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Rene Clarot (1882-1972)
TypeSchilderij
Jaartal1931
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlImpressionistisch
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen52 cm x 62 cm (h x b)
Lijst58 cm x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
René Clarot was een Belgische post-impressionistische kunstenaar die geboren is in Anderlecht (1882) en in Elsene (1972) overleden. Opgeleid aan de Kunstacademie van Brussel, maakte reizen naar Duitsland en Frankrijk waar hij een tijd in Parijs woonde. René Clarot schilderde met een pastueuze borsteltoets vooral landschappen, stads- en riviergezichten, marines en interieurs. Verbleef gedurende twintig jaar te Blankenberge. Dat verklaart wellicht zijn voorkeur voor zee- en havengezichten, waarbij hij geboeid werd door het eeuwig spel van zee en wolken, de eenzaamheid van de pier, de drukte in de haven. Veel schilderijen vervaardigde hij ter plekke (zie afbeelding), zoals in 1931 dit schilderij van de vissershaven van Blankenberge.

Zijn werken zijn in diverse musea te vinden, o.a. in het Museum voor Schone Kunsten (Gent), Musée Charlier (Brussel) en het museum van Namur. Lid van de kunstenaarsgroep ‘Essor’.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rene Clarot (1882-1972)

BelgischBelgischAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  Gerlachus
FA. (2)

Lid sinds 2021
8 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
Pinterest
68 cm
58 cm
62 cm
52 cm
Sluit over 1d 7u 8m 04s
Openingsbod€ 400
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZUIDLAREN,  Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:24-11-2022 om 13:28
Eindtijd:03-12-2022 om 20:23
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.