Renze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère

Renze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère kopen? Bied vanaf 50!
Renze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère kopen? Bied vanaf 50!Renze Hettema - VPK 150 jaar elektriciteit | Ampère kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Renze Hettema (1927-2008)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1970
TechniekPenning
Afmetingen6.0 x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Electriciteit is niet zichtbaar, Grieken en Chinezen kenden het verschijnsel en deden er onderzoek naar. Later waren er onderzoekers als Gilbert, Du Fay, Van Musschenbroek, Franklin en Volta. De verstrooide Franse geleerde Andre Marie Ampère (1775- 1836) bestudeerde de wisselwerking tussen electrische stromen en magneten en tussen electrische stromen onderling en legde daarmee de grondslag voor de electrodynamica. De eenheid electrische stroomsterke is naar hem genoemd. Hettema heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt door juist niet een voor de hand liggend portret te modelleren. Hij wilde op het kleine vlak duidelijk maken waar electriciteit over gaat, een streven naar exactheid; daarom zijn er een reeks electronen uitgebeeld, die aan Brailleschrift doen denken, met daaronder een plastische fantasie om aan te geven dat de electriciteit altijd al aanwezig was. De zijde met in strakke letters de naam van de geleerde heeft in het midden een hand om het tastende onderzoek en het streven naar beheersing van deze geheimzinnige natuurkracht te verbeelden.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd11-12-2021 om 11:10
Eindtijd18-12-2021 om 21:33
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland