Richard Smeets - Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets - Verkocht

Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!
Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!Groot 1987 abstract figuratief gesigneerde Litho "Venice 87" van Rich. Smeets  kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Richard Smeets (1955)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Kunstenaar : Richard Smeets (1955-)
Titel/Voorstelling : " Venice 87 "
Datering : 1987
Medium / Techniek : steendruk op geschept papier 

Oplage : nr. 159 van 175
Maten : 76 x 56 cm
Gesigneerd : met potlood rechts onder
Conditie : goed

 

Geboren op 12 januari in 1955 te Gennep. Opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht, afdeling monumentale vormgeving 1973-1978. Richard Smeets is begonnen met het schilderen van naturalistische voorstellingen. In zijn huidige meer abstracte werk gaat hij uit van de figuratieve wereld. In de uiteindelijke compositie is echter sporadisch een herkenbare vorm waar te nemen. De onderwerpen van zijn schilderijen ontstaan naar aanleiding van ervaringen in het dagelijks leven of tijdens zijn reizen in Europa. Wat Smeets schildert is in staat van ontstaan; lentelijk of pas geboren, soms paradijselijk, romantisch of landschappelijk. In een toenemende wisselwerking van gevoelens, indrukken, herkenningen, verbazing, gedach-ten en onvermoede lijnen werkt Smeets aan zijn schilderijen. De uitgangs-punten zijn figuratief, maar verliezen binnen het schilderij hun fysieke betekenis zodat van een in verf vertaalde weergave geen sprake meer is. Zij leiden juist naar de verbeelding van een geestelijke gesteltenis. De abstrahering verdringt op een boeiende wijze de aanleiding. Kenmerkend voor het werk van Smeets is zijn gebruik van vele felle en heldere kleuren. De toonzetting is dieper dan zijn vroegere werk. De verfopbreng is zwaarder geworden, de kleur heeft iets onder de kleur, warm en soms broeiend.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd1-9-2017 om 16:08
Eindtijd15-9-2017 om 23:08
Biedingen (5)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken