Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur - Verkocht

Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!
Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!Rik van Iersel - gesigneerd bronzen sculptuur: staand figuur kopen? Bied vanaf 450!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rik van Iersel (1961)
TypeBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekBrons
StijlModern
OnderwerpFiguren
Afmetingen23 x 6 x 5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Bronzen sculptuur van Rik van Iersel.  Afmetingen beeld: H23x b6cm x d5cm. Het werk is gesigneerd door de kunstenaar op de achterzijde. 

Rik van Iersel Nederlandse kunstenaar, autodidact, geboren in Maastricht 18-08-1961, woont en werkt in Eindhoven.

Hij heeft een reeks exposities achter zich, waarbij telkens eigenzinnige catalogi verschenen. Van Iersel is zeer nieuwsgierig naar materialen, naar media en naar het leven zelf. Als achttienjarige ontwerpt hij affiches voor popconcerten van de Effenaar. Hij tekent strips, drumt in Der Junge Hund en maakt zijn eerste grote kleurrijke expressionistische schilderijen die meteen tot een solo-expositie bij Galerie Willy Schoots leiden. In de jaren die volgen exposeert Rik van Iersel in Amsterdam, Berlijn, Hamburg, New York en San Francisco.

Het werk van Rik van Iersel is expressionistisch te noemen, namelijk het uitdrukking geven aan een in het innerlijk van de kunstenaar gevormde beeld van een tastbare realiteit of toestand. Het persoonlijke aspect dat hieraan ten grondslag ligt maakt het moeilijk om kunstenaars onder één noemer te scharen. Rik van Iersel ontwikkelt zijn eigen handschrift, maar zijn stijl blijft onderhevig aan veranderingen. Hij werkt snel en spontaan. Het schilderen voltrekt zich als een proces waarin continu vormen ontstaan die ideëen en herinneringen oproepen. Van Iersel is een traditioneel schilder in onderwerp en techniek. Hij laat zich vaak leiden door thema's die eeuwenlang in de kunst voorkomen. Daarnaast gebruikt hij de collage-techniek, die aan het begin van deze eeuw werd geïntroduceerd.

kunstenaar Rik van Iersel.
Bij de presentatie in MU wordt gefocust op de werkprocessen van Rik van Iersel. De expositie bij MU is een continu veranderende 'loop' van beelden, scribbles, tekeningen, woorden, schilderijen, klanken, videobeelden en foto's. Het zijn 'storyboards' die plots in allerlei combinaties samenvallen tot een groter werk. De expositie bestaat uit talloze kleine werken, ontstaan tijdens een proces van zoeken, kijken, luisteren en verzamelen. Het zijn wezenlijke onderdelen van het werk van de kunstenaar. Vrijwel altijd blijven ze bij een eindpresentatie uit beeld, terwijl ze toch een geheel eigen waarde hebben. Soms dienen deze collages als basis voor schilderijen. Het project in MU is een experiment met het begrip 'levende expositie', een expositie die er op de laatste dag geheel anders uit zal zien dan bij de opening. Deze expositie is tijdens openingsuren van MU te bezichtigen. De toeschouwer krijgt op dat moment een stand van zaken te zien. Vaak zal Rik van Iersel bezig zijn met het herinrichten van de expositie, met het opbouwen van een ander werk of met het repeteren voor een van de performances. Je hebt eerder het idee dat je zijn atelier binnenloopt dan dat je een afgeronde expositie bezoekt. Binnen de expositieperiode in MU zullen 5 performances plaatsvinden waarbij muziek en beeld samengaan. Rik van Iersel heeft samen met MU een aantal muzikanten uitgenodigd met wie hij in houding en mentaliteit verwantschap voelt. De muziekperformances bij MU zijn tot stand gekomen in co-productie met Muzieklab Brabant.

10-12-2004 tot 13-2-2005 Museum van Bommel van Dam / Transparancy Wolk
Voor deze tentoonstelling transformeert Van Iersel het museum tot een laboratorium voor schilder- en tekenkunst, voor (animatie)film en geïmproviseerde muziek. Wanneer Transparancy - Wolk eindigt, ziet Museum van Bommel van Dam er ongetwijfeld anders uit dan aan het begin van het project. Maar zelfs dan is er geen sprake van een eindsituatie. Het project is slechts een kunstmatige onderbreking van het werkproces van Rik van Iersel.

Transparancy - Wolk brengt allerlei aspecten van het veelzijdige oeuvre van Rik van Iersel samen. Het project is een ongebruikelijke mix van vluchtig gekrabbelde tekeningen naast indrukwekkende doeken en transparanten, van concertposters in combinatie met rebelse stripboekjes. Met een genadeloze symboliek demonstreert hij brutaal en tegelijk vol humor zijn grenzeloze fantasie en vrijheid. Daarbij schuwt hij geen enkel medium. Zo gebruikt hij de camera om zijn werk en de totstandkoming van zijn activiteiten te registreren. Beelden die hij bewerkt en manipuleert tot eigenzinnige (animatie)films.

Actie is reactie. Van Iersels werkwijze wordt gekenmerkt door een voortdurend proces van verzamelen, selecteren en reageren. Work in progress! En niet alleen in beeld, ook in geluid. Transparancy - Wolk omvat dan ook een aantal concerten van Rik van Iersel met gastmuzikanten als Han Bennink, Terrie Ex, René van Barneveld of Stuurbaard Bakkebaard. Rauwe, geïmproviseerde muziek, geïnspireerd door de visuele wereld van Transparancy - Wolk.

Van Iersel zelf karakteriseert zijn werk als 'hersenspinsels op zoek naar visueel genot'. Vanuit die optiek hoeft aan de titel van het project, Transparancy - Wolk, geen bijzondere betekenis te worden toegekend. Van Iersel: 'Wolk klinkt gewoon goed. Een wolk is iets waar je je in wentelt, iets wat je helemaal omgeeft. Achter de wolk is zon. In de wolk is regen. Wolk geeft schaduw. Onder de wolk zijn vogels. Wolk is ook een schaap. Het beeld van wolk vind ik mooi. Iets dat voorbijgaat. Zo wil ik ook zijn

Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rik van Iersel (1961)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
1516 verkochte items
Alle items van deze verkoper (592)
6
23
5
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-7-2021 om 11:34
Eindtijd11-7-2021 om 19:41
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken